Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland | Diskuterende artikel om vores opfattelser af medieskabte figurer

  • HF 2. år
  • Dansk A
  • 12
  • 4
  • 1279
  • PDF

Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland | Diskuterende artikel om vores opfattelser af medieskabte figurer

Denne diskuterende artikel indeholder en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i artiklen "Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland", som er skrevet af Anders Hougaard og bragt i avisen Information den 21. maj 2014. Opgaven har fået titlen "Vores tolerance påvirkes af medieskabte figurer".

Opgaven er Studienets besvarelse af opgave 4 i eksamenssættet i Dansk A fra den 11. august 2015 med flg. opgaveformulering:

4: Vores opfattelse af medieskabte figurer
Skriv en diskuterende artikel om vores opfattelser af medieskabte figurer. Som en del af din artikel skal du gøre rede for centrale synspunkter i Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland (tekst 7) og karakterisere måden, der argumenteres på.
Diskuter synspunkterne, idet du inddrager andre perspektiver på emnet, som du finder på internettet
I denne opgave skal du bruge materiale fra internettet

Studienets kommentar

Du kan se vores vejledning til at skrive en god diskuterende artikel her:
Vejledning til diskuterende artikel

Uddrag

Uligheden stiger i vores samfund, men det behøver ikke medføre, at vores tolerance bliver mindre. Medieskabte og ofte stereotype karakterer lærer os om skæbner, som vi ellers ikke var kommet ind på livet af. Men spørgsmålet er, om vi egentlig formår at ændre adfærd og holdninger pga. det, vi ser på TV. Anders Hougaard er ikke i tvivl. Han er skribenten bag artiklen ”Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland”, hvor han påstår, at vi ikke ændrer os. Artiklen blev bragt i Information den 21. maj 2014. Bliver vi mere tolerante af medieskabte figurer?

”Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland”
Hougaards hovedsynspunkt i artiklen er, at vi opfatter de medieskabte figurer som virkeligheden. Den opfattelse giver os en falsk overbevis-ning om, at vi er tolerante, og ude i det, som rent faktisk er virkeligheden, halter det stadig bagud med frisindet, accepten og forståelsen:
”Drag-Harald fra Nordvestkvarteret med den udtværede læbestift og den avisud-stoppede bh er fortsat frastødende.”

Han baserer sin artikel på et eksempel fra Eurovision Song Contest, som i 2014 blev afholdt i København. Den østrigske drag queen med kunstnernavnet Conchita Wurst vandt, og det førte ifølge skribenten til, at medierne overbeviste sig selv og os alle sammen om, at sejren var det endegyldige bevis på vores tolerante og åbenhjertede vesteuropæiske væsen. Selv peger han på noget helt andet og mener, at pres-sen har fejltolket situationen. Konkurrencen er nemlig, ifølge Hougaard, ”et eventyrland, et tegneserieeventyrland”... Køb adgang for at læse mere

Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland | Diskuterende artikel om vores opfattelser af medieskabte figurer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.

Materialer relateret til Vi elsker tegneserie-bøsser i eventyrland | Diskuterende artikel om vores opfattelser af medieskabte figurer.