Fra velfærdsstat til konkurrencestat | DIO

  • HHX 3. år
  • DIO (Engelsk A, Spansk A)
  • 10
  • 8
  • 1827
  • PDF

Fra velfærdsstat til konkurrencestat | DIO

Denne opgave er en synopse til Det Internationale Område (DIO) som handler om økonomisk lighed og med udgangspunkt i filmen "Inequality for All" sammenligner den økonomiske situation i USA og Spanien.

Problemformulering
Gør indledningsvist rede for begrebet lighed i et økonomisk perspektiv.
Analysér dernæst den amerikanske dokumentar ”Inequality of All” (2013) med fokus på fortæller, budskab og virkemider.
Perspektivér endvidere den nuværende økonomiske situation i USA, som fremstillet i dokumentaren, til den økonomiske situation i Spanien. Perspektiveringen skal inddrage de spanskspecifikke foredrag samt behandlet tekstmateriale på spansk.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Lighed i et økonomisk perspektiv
Analyse
Delkonklusion
Perspektivering
Metode
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

”Inequality of all” er en dokumentar fra 2013, hvor professoren Robert Reich's som er afsenderen fortæller om velfærdsstaten i USA. Fortælleren, Robert Reich, er deltagende i dokumentarfilmen. De fleste af scenerne foregår i et ”wealth and poverty class” i U.C.Berkeley, hvor han er undervise-ren, og han er fortællerne i filmen. Dokumentaren omhandler tre centrale spørgsmål i USA: hvad sker der med fordelingen af indkomst og rigdom og hvorfor? Er det et problem at systemet arbej-der som det gør? I USA har man den største forskel imellem rig og fattig. Dokumentaren viser ud-viklingen, og hvordan forskellen imellem den rigeste og en typisk middelklasse arbejder er blevet større i løbet af årene. Fortælleren, Robert Reich, er som tidligere arbejdssekretær for Bill Clinton en meget engageret fortæller. Han benytter et sprog, som alle kan forstå, derfor fortæller han det på en måde, så alle kan se med. Han kommer også med jokes specielt om hans egen højde, så man bliver også underholdt imens man bliver informeret. Derfor er modtageren en hver person der interessere sig for økonomien og lighed i USA. Robert Reich prøver også at ramme regeringen, så de kan få en øjenåbner overfor, hvordan virkeligheden er i USA. Derved har de en mulighed for at gøre noget ved det og gå ind og hjælpe dem, der ikke selv har råd til de daglige brød... Køb adgang for at læse mere

Fra velfærdsstat til konkurrencestat | DIO

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.