Vapiano - Afsætning Case

 • HHX 2. år
 • Afsætning A
 • 10
 • 6
 • 1544
 • PDF

Vapiano - Afsætning Case

Opgaven besvarer en case om en Vapiano restaurant i Danmark. I opgaven vurderes det, om det er rentabelt for Vapiano at åbne en franchise restaurant i Danmark. Ved hjælp af en brancheanalyse - Porter's 5 forces og et marketingmix vurderes det om Danmark vil være et attraktivt marked for Vapiano.

Opgaven lægger ud med en brancheanalyse ved hjælp af Porter's 5 forces, for at give et overblik over selve branchen, som i dette tilfælde er restaurationsbranchen. Derefter fortsætter besvarelsen med en anlyse af Vapianos marketingmix(de 4 p'er) med kommentarer til analysen. Opgaven afsluttes med en konklusion, der fastlægger om Vapiano skal etablere sig på det danske marked.

Opgavens afsnit:

 1. Brancheanalyse – Porter's 5 forces
 2. Marketingmix
 3. De 4 p'er
 4. Konklusion

Elevens kommentar

Der mangler fodnoter

Uddrag

Delkonklusion af brancheanalysen
Konklusionen af brancheanalysen viser, at restaurations branchen er en branche med stor konkurrence da der er over 2000 restauranter og at der findes næsten 250 italienske restauranter i Danmark. Der er derfor rigtig mange udbydere at Italiensk mad. Kundernes styrke af stor, da de kan vælge som de vil og hvis folk ikke bryder sig om Vapiano konceptet kan de vælge ikke at komme der mere og derfor har kunderne en stor styrke. Derudover er mange restauranter truet under finanskrisen og mange kæmper med at generer overskud, det kan enten være en fordel eller en ulempe for Vapiano... Køb adgang for at læse mere

Vapiano - Afsætning Case

[1]
Bedømmelser
 • 26-11-2014
  Det var en god opgave, der gav meget inspiration. Der mangler dog en mere grundig begrundelse af Porters 5 forces.

Materialer relateret til Vapiano - Afsætning Case.