Universets kærlige omfavnelse af Frida Kahlo

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1486
  • PDF

Billedanalyse: Universets kærlige omfavnelse af Frida Kahlo

Analyse og fortolkning af Frida Kahlos billede "Universets kærlige omfavnelse" med fokus på brug af farver, komposition og symboler. Der perspektiveres desuden til Kahlos eget liv.

Studienets kommentar

En udmærket billedanalyse. Afsnittet om Kahlos biografi kunne dog med fordel integreres mere i analysen, så der blev tale om en mere sammenhængende tekst. Opgavens afslutning er noget tynd og ikke beregnet til at udtrykke elevens personlige holdninger.

Indhold

Analyse: 3
Frida Kahlo 3
Fortolkning: 4
Sammenligning med andet maleri 5
Afslutning 5
Kilder: 5

Uddrag

Jeg har valgt at analysere maleriet: ”Universets kærlige omfavnelse”. Maleriet er lavet af Frida Kahlo i 1949. Maleriet er mest kendt som ”Universets kærlige omfavnelse”, men oprindeligt er billedets titel ”Universets kærlige omfavnelse, Jorden (Mexico), mig, Diego og Señor Xolotl”. Billedet er malet som oliemaleri på lærred.

Analyse:
Billedet er opbygget meget farveadskilt. I den højre side af billedet er de primære farver lyse. I den venstre side af billedet er de primære farver mørke. I forgrunden ses to hænder. Igen kan man her se den kraftige farveforskel mellem en mørk hud og en lys hud. I mellemgrunden... Køb adgang for at læse mere

Universets kærlige omfavnelse af Frida Kahlo

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Universets kærlige omfavnelse af Frida Kahlo.