Una colonia danesa en la Argentina - Spansk A

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1408
  • PDF

Una colonia danesa en la Argentina - Spansk A

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af "Una colonia danesa en la Argentina", som er titlen på eksamen den 14. december 2016 for Spansk A på STX. Det handler om danskere, der bor i byen Tandil i Argentina, eftersom mange danskere udvandrede dertil for nogle generationer tilbage.

"Una colonia danesa en la Argentina" indeholder først vores bud på oversættelsen i opgave A, der er et brev skrevet af en dansker i Argentina. Derudover indeholder den vores besvarelser af alle spørgsmålene i opgave B, der handler om teksten "Entrevista con Edith Sørensen" og en række billeder. Vi har så vidt muligt besvaret alle underspørgsmål med 250 ord, så du kan se eksempler på fyldestgørende besvarelser for alle spørgsmål, såfremt du vælger kun at skrive om et enkelt.

Spørgsmål
"Una colonia danesa en la Argentina" indeholder følgende spørgsmål:

A. Traduce al español
I 1948 skrev Edith Sorensens veninde et brev til hende:
Kære Edith
Vi er lige ankommet til Buenos Aires, og vi har fundet et godt pensionat, hvor vi kan bo, mens vi venter på båden til Danmark. Det var meget interessant at besøge dig i Tandil. Jeg vidste ikke, at der bor så mange danskere dér. I vores landsby er der kun spansktalende. Jeg og min familie føler os meget alene, fordi vi ikke kender vores naboer. Selv om livet her er meget bedre end i Danmark, har mine forældre besluttet at vende hjem.
Kærlig hilsen
Karen.

B. Contesta - como máximo - a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras.
1. ¿Por qué crees tú que el padre de Edith Sorensen emigra de Dinamarca? ¿Por qué decide vivir en Tandil?
2. Caracteriza el ambiente de la colonia danesa en Tandil. ¿Qué significa para los dano-argentinos su país de origen? Incluye una o varias de las fotos.
3. ¿Qué significan la iglesia danesa y el colegio danés para la colonia danesa?
4. ¿Por qué crees tú que cuando Edith era joven, era difícil ir a las fiestas en Tandil con amigos que no eran daneses?
5. Compara la colonia danesa de Tandil con otros grupos de inmigrantes en otros lugares del mundo.

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

Una colonia danesa en la Argentina - Spansk A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.