Sukkerindhold i læskedrik | Kemi

  • STX 1.g
  • Kemi C
  • Ingen givet
  • 4
  • 904
  • PDF

Rapport: Sukkerindhold i læskedrik | Kemi

Dette er en kemi-rapport, som undersøger sukkerindhold i læskedrik. Formålet med forsøget er at finde sukkerindholdet i Red Bull og Coca cola og se om det passer med varedeklarationen.

Indhold

Formål med forsøget
Teori
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater og databehandling
Fejlkilder
Diskussion og konklusion

Uddrag

Sukker er en fællesbetegnelse for en gruppe af simple kulhydrater, der bruges i både drikkevarer og madvarer, (for eksempel Coca Cola og Red Bull) denne gruppe består af både monosakkarider og disakkarider.
Alle sukkerarters opbygning består grundlæggende af det samme, vand og kulstof. Forskellen på sukkers opbygning er få atomer, eller måden de er placeret på. Fælles for alle slags sukkerarter (fks frugtose, glukose, sucrose) er deres kemiske formel C6H12O6, som betyder at alle sukkerarter består af 6 carbon, 12 hydrogen og 6 oxygen. Så den måde man kan få forskelligt sukker på, er ved at flytte rundt på atomerne, så de er placeret forskelligt... Køb adgang for at læse mere

Sukkerindhold i læskedrik | Kemi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.