SSO om Padre Pio | Religion B

  • HF 2. år
  • SSO (Religion B)
  • 12
  • 25
  • 7816
  • PDF

SSO om Padre Pio | Religion B

Opgaven handler om polemikken om kapucinermunken Fader Pio, der levede i Italien fra 1887-1968, og som var meget elsket af folket, men også meget underlagt kirkelige restriktioner.

Han er den første præst i historien, der siges at have modtaget kristi sårmærker, som han levede med til sin død. Han var kendt for sine gennemtrængende evner for sjælesorg og healing blandt folk og blev i 2002 helgenkåret af Johannes Paul II. Opgaven undersøger, hvorfor kirken havde så meget imod ham, når nu han gjorde så meget godt for folk, både lokalt og nationalt og endda hen ad vejen internationalt.

Lærers kommentar

Hvis man skal nævne en svaghed ved opgaven - og det kan man jo lige så godt, nu den højeste karakter er blevet tildelt - så synes jeg måske nok, du er lidt for tilbøjelig til at overtage litteraturens (altså biografiernes) beretninger om Fader Pio lidt for ukritisk.

Til gengæld er der så mange andre stærke sider ved opgaven, herunder dens originalitet, og især vil jeg fremhæve det sidste afsnit, om den katolske kirkes motiver både i hans tid og i forvaltningen af Pios eftermæle. Det er ganske enkelt rigtig fornemt!

Det korte af det lange: 12!

Indhold

INDLEDNING 4
DEN ROMERSK-KATOLSKE KIRKE – EN INTRODUKTION 5
ORGANISATION 5
DOGMER 5
KRISTEN MYSTIK 6
KARAKTERISTIK AF FADER PIO 8
DEN FROMME MUNK 8
PRÆSTEN SOM SJÆLESØRGER 9
EN KRISTEN MYSTIKER 10
FOLKEHELT OG SAMFUNDSTJENER 12
INKVISITORISK FORFØLGELSE 13
VURDERING AF FADER PIOS POPULARITET 16
FOLKETS EGEN HELGEN 16
DISKUSSION OVER KIRKENS MODSTAND OG SENERE OPREJSNING AF PIO 19
FRA FORFØLGELSE TIL HELGENKÅRING 19
KONKLUSION 24
LITTERATURLISTE 25

Uddrag

I den første halvdel af det 20. århundrede var Italien præget af meget politisk uro. Der var to verdenskrige, der krævede mange liv, ødelæggelse og omstrukturering i samfundet. Mussolini erstattede demokratiet og blev diktator. Fattigdom og analfabetisme var også meget udbredt i udkantsområderne, hvor livet var nærmest middelalderligt og skærmet en del fra de moderne tilstrømninger. Det der dog fik det hele til at hænge sammen for mange var en til stadighed stærk Romersk-katolsk kirke med hovedsædet i Rom. Det var dog en tilværelse, der gik ret ubemærket hen, var det ikke lige fordi, at en ung kapucinermunk ved navn Francesco Forgione blev udstationeret i et kloster i en lille fattig egn af Italien kaldet San Giovanni. Dennes tilstedeværelse skulle vise sig at forandre den lille by for altid og ikke mindst skabe furore indenfor det katolske samfund, først lokalt, så nationalt, på grund af hans påståede stigmata og mirakuløse evner for helbredelse gennem bøn og forsyn. Der opstod nærmest en kult omkring denne mystiske mand, der fik navnet Fader Pio... Køb adgang for at læse mere

SSO om Padre Pio | Religion B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.