SSO om Pablo Escobar

SSO om Pablo Escobar

SSO i Dansk A på EUX om Pablo Escobar.

Opgaveformulering
1. Redegør kort for dokumentargenren og præsenter den historiske person diktatoren Pablo Escobar.

2. Redegør kort for dokumentarfilmen - https://www.youtube.com/watch?v=K8BU0a85MqY

3. Der ønskes en analyse og fortolkning af dokumentarfilmen ''Facing Pablo Escobar'', hvor du blandt andet skal komme ind på filmiske virkemidler der gøres brug af i portrætteringen af Pablo Escobar.

4. Perspektiver til et eller flere selvvalgte billeder af Pablo Escobar, og diskutér henholdsvis billeder og dokumentarens portrættering af Pablo Escobar.

5. Vurdér dokumentargenrens og billedernes evne til at bearbejde historiske begivenheder og personer.

Indhold

1.0 Indledning 5
2.0 Opgaveformulering 6
3.0 Metode- og afgrænsning 6
4.0 Redegørelse 7
4.1 Kort redegørelse af dokumentargenren 7
4.2 Præsentation af Escobar 8
4.3 Kort redegørelse af dokumentarfilmen ''Facing Pablo Escobar'' 8
5.0 Analyse og fortolkning af dokumentarfilmen ''Facing Pablo Escobar'' 10
5.1 Perspektivering til to selvvalgte billeder af Pablo Escobar 14
5.2 Diskutér henholdsvis billedernes og dokumentarens portrættering af Pablo Escobar 15
6.0 Konklusion 17
7.0 Kildeoversigt 18

Uddrag

1.0 Indledning
Denne opgave handler om den colombianske narkobaron Pablo Escobar, også kaldet ''The King of Coke''. Escobar startede sin karriere i starten af 1970'erne og han fik hurtig succes. Escobar styrerede det meste af Columbia fra 1975 frem til 1993. Tilbage i 1989 blev han kåret af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, som den syvende rigeste i verden. Han var kendt som en af de mest brutale og magtfulde narkotikahandlere/smuglere i historien. Han var leder af Medellinkartellet, som var et af de førende narkokarteller i Columbia. Hans kartel stod for 80% af alt kokain, som blev smuglet ind i USA. Han havde en indkomst, på cirka 21,9 billioner dollars om året .

3.0 Metode- og afgrænsning
I min redegørelse, vil jeg redegøre for dokumentargenren. Her vil jeg finde informationer om dokumentargenren i dansk bogen. Jeg vil komme lidt ind omkring de forskellige slags dokumentariske fremstillingsformer som findes.

Derefter vil jeg præsentere Escobar og fortælle lidt om hvem han er. Det vil jeg gøre ud fra min egen viden samt forskellige kilder på nettet, som f.eks. National Geographic, Xpatnation og Broadway World. Efterfølgende vil jeg kort redegøre, for hvad dokumentarfilmen handler om. Her ser jeg dokumentaren på Youtube, og fortæller overordnet hvad den handler om, samt hvem der deltager i denne.

I min analyse vil jeg analyser og fortolke dokumentarfilmen ''Facing Pablo Escobar''. Det vil jeg gøre ud fra en model, til at analysere dokumentarer. Her vil jeg sætte fokus på de virkemidler, der er brugt til portrættering af Escobar.

Efterfølgende vil jeg perspektivere til to meget forskellige billeder, som jeg har fundet af Escobar. Efterfølgende vil jeg diskutere billederne og dokumentarens portrættering af ham, samt hvordan de fortæller hver deres billede af ham. Slutteligt vil jeg vurdere dokumentargenren og billedernes evne til at bearbejde historiske begivenheder og personer... Køb adgang for at læse mere

SSO om Pablo Escobar

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.