SSO om mediers fremstilling af kvinder | Diskursanalyse af "Ti stille kvinde"

  • HF 2. år
  • SSO (Samfundsfag B)
  • 10
  • 17
  • 6089
  • PDF

SSO om mediers fremstilling af kvinder | Diskursanalyse af "Ti stille kvinde"

Denne SSO handler om diskursanalyse og ser nærmere på mediers fremstilling af kvinder og på tonen på de sociale medier - med fokus på kvindelige politikere.

Opgaven indeholder en redegørelse for hvordan man laver en diskursanalyse og en diskursanalyse af dokumentaren "Ti stille kvinde" af DR.

Til slut indgår en diskussion af hvordan vi forholder os til den måde kvinder fremstilles i medierne.

Lærers kommentar

Opgaven var grundig og godt gennemarbejdet, der var styr på alle dele, og problemformulering var fuldt ud besvaret. Det eneste som man kunne ønske var måske nogle forskere, der bakker konklusionen op, og en analyse af den modsatte holdning.

Elevens kommentar

Jeg har ikke vedlagt mine bilag.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Diskursanalyse – hvad er det? 3
Er det svært at være kvindelig debattør eller politiker? – en diskursanalyse 5
Hvad nu hvis kvinderne ikke gad mere? 12
Konklusion 15
Litteraturliste 16

Uddrag

Indledning
At der er en forskel på mænd og kvinder, overrasker nok ikke nogen, mænd har noget mellem benene og kvinder har bryster, men når det bliver sværere at begå sig på de sociale medier, eller når aviserne fremstiller en som mindre intelligent, blot fordi man er kvinde, så er der noget, som ikke er helt, som det skal være. I min opgave vil jeg redegøre for, hvad diskursanalyse er, og hvordan vi kan bruge det til at få en forståelse for, den diskurs der er i samfundet. Jeg vil helt konkret lave en diskursanalyse på de skrevne mediers fremstilling af kvinder, og på tonen på de sociale medier.

Jeg undersøger om, det er politikerne, der har skabt diskursen selv, eller om det måske er, fordi journalisterne har været smådovne og valgt den nemme vinkel på en historie. Jeg undersøger, om truslerne på nettet bare er frustrationer, som folk skal af med, eller om det er en diskurs, der afholder kvinder fra at deltage i den offentlige debat.

Rikke Andersen der er lektor ved Roskilde Universitet og debattør, siger i programmet ”ti stille kvinde” :
”Vi taber bare rigtig mange vigtige stemmer i vores samfund, hvis vi bliver ved med at debattere på den her måde”. For hende er det helt tydeligt, at der er noget galt, og at der er en diskurs på nettet, som skaber debatten, og nærmest kun er der for at gøre andre mennesker ondt.

Til slut diskuterer jeg, om diskurserne har betydning for ligestillingen og den måde, vi ser på kvinder i politik, er det sværere at være kvinde på den politiske scene, og hvilke konsekvenser har den diskurs, vi ligger for dagen? Har det nogen betydning for kvinder i alt almindelighed? Er diskursen så voldsom, at den afholder helt almindelige kvinder fra at deltage i debatten, og har vi under repræsentation af kvinder fordi man skal være så hårdhudet for at kunne deltage i den politiske debat? Er grunden til, at vi ikke har flere kvindelige politiske rollemodeller, end vi har, et udtryk for at folk ikke gider leve et liv, hvor trusler om voldtægt og mord er hverdagen?... Køb adgang for at læse mere

SSO om mediers fremstilling af kvinder | Diskursanalyse af "Ti stille kvinde"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.