SSO: Kinesisk samtidskunst og Ai Weiwei
- HF-enkeltfag 2. år
- SSO (Billedkunst B)
- Ingen givet
- 15
- 5027
SSO: Kinesisk samtidskunst og Ai Weiwei
Her kan du se et eksempel på en SSO i Billedkunst om kinesisk samtidskunst og kunstneren Ai Weiwei.
Opgaven tager udgangspunkt i spørgsmålet: Hvor går grænsen, for hvad der kendetegnes som en politisk aktion, og hvad der karakteriseres som kunst, og hvad vil Ai Weiwei med hans omdiskuterede og markant kunst?
Ud fra dette går opgaven i dybden med nogle af Ai Weiweis mest omdiskuterede værker, der har skabt stor omtale. Hvilke budskaber vil han sende til os som tilskuer? Og er det formen eller indholdet der er det bærende i værkerne?
Indhold
Indhold
1. Indledning
2. Kinas historie
2.1 Den aktuelle politiske situation
2.2 Mao Zedong og Kulturrevolutionen
3. Præsentation af Ai Weiwei
4. Analyse
4.1 Analyse af ”Remembering” af Ai Weiwei
4.2 Analyse af ”Dropping a Han Dynasty Urn”
4.3 Analyse af “Han Dynasty Urn with Coca-Cola Logo”
4.4 Analyse af ”Trace” af Ai Weiwei
5. Diskussion
6. Konklusion
Uddrag
Kunsterne i dagens Kina har tilkæmpet sig en position i samfundet trods begrænsninger i ytringsfrihed og modstand fra styret. Når vi snakker om kinesisk samtidskunst, kan vi ikke komme udenom Ai Weiwei. Ai Weiwei er født og opvokset i Kina, og han udviser en tydelig kritisk tilgang til styreformen i sit hjemland. Ai Weiwei har opnået massiv pressedækning og popularitet på de sociale medier, hvor han hele tiden trækker grænsen med sine provokerende opdateringer og sine politiske holdninger. Men hvor går grænsen, for hvad der kendetegnes som en politisk aktion, og hvad der karakteriseres som kunst, og hvad vil Ai Weiwei med hans omdiskuterede og markant kunst? Jeg vil gå i dybden med nogle af Ai Weiweis mest omdiskuterede værker, der har skabt stor omtale. Hvilke budskaber vil han sende til os som tilskuer? Og er det formen eller indholdet der er det bærende i værkerne?... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind