SSO om Kikuyuerne i Kenya

 • HF 2. år
 • SSO (Religion B)
 • 7
 • 19
 • 6152
 • PDF

SSO om Kikuyuerne i Kenya

I denne opgave redegøres for de vigtigste religionsfænomenologiske begreber inden for naturreligioner med udgangspunkt i det afrikanske folk Kikuyus religion.

Indhold

Myter og riter
Mana
Kaos og kosmos
Gkuyuerne's samfund
Omskæringen
Pubertetsriten
Den ceremonielle dans, kaldet Matuumo
Operationen for pigen
Ægteskabet
Brylluppet
Omskærelsen i dag
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Problemformulering:

Jeg vil starte med at redegøre for de vigtigste begreber indenfor naturreligioner. Jeg har valgt de begreber ud, som jeg synes passer bedst ind i min opgave.
Jeg kommer ind omkring begreberne myter og riter, og vil også forklare begrebet overgangsrite, som er en stor del af gikuyuernes samfund. Jeg vælger også, at nævne begreber som kaos, kosmos og mana, da jeg mener, at disse begreber er meget vigtige begreber indenfor gikuyuernes samfund, som jeg har valgt at præcisere min opgave indenfor.

Herefter vil jeg redegøre for oprindelsesmyten, som grundlægger årsagen til gikuyuernes opfattelse af kosmos og kaos. Jeg vil undersøge hvordan kosmos opretholdes og hvordan man kan forhindre, at kaos indtræder. Her vil jeg begynde at drage omskærelser ind i min opgave, da oprindelsesmyten ligger op til omskærelse.
Jeg vil undersøge omskærelsen for piger, da det er pigens omskærelse, jeg vil bringe op til nutidens debatter. Der har netop været stor kritik og omtale af pigers omskærelse, derfor finder jeg ikke drengens omskærelse interessant i min sammenhæng med omskærelsen og vælger at se bort fra dette.
Jeg bringer overgangsriten fra barn til voksen ind i min hovedopgave, mens jeg undersøger bryllups-overgangsriten i et mindre omfang. Men jeg vælger at bruge begge, da jeg ønsker at vise hvordan overgangsriten spiller en så stor og central rolle i gikuyuernes samfund.

Jeg vil afslutte min opgave med, at vise fakta om omskærelse i dag med udgangspunkt på piger i Afrika. Jeg vil prøve at undersøge hvilken mulighed, der er for at omskærelserne stopper i Afrika... Køb adgang for at læse mere

SSO om Kikuyuerne i Kenya

[11]
Bedømmelser
 • 26-10-2003
  Udemærket. ku godt være en smule mere objektiv, men ellers rigtig flot!
 • 05-09-2003
  en god opgave, men du mangler Ngai, som trods alt er rimelig vigtig
 • 10-04-2019
  Givet af HF-elev på 2. år
  Meh
 • 30-04-2011
  Hjalp mig virkelig igennem eksamensprojektet

Materialer relateret til SSO om Kikuyuerne i Kenya.