SSO om homoseksualitet

  • HF 2. år
  • SSO (Historie B)
  • 7
  • 17
  • 4745
  • PDF

SSO om homoseksualitet

Her finder du en Større Skriftlig Opgave (SSO) om homoseksualitet i USA og Danmark.

I denne opgave redegøres for begrebet ”homoseksualitet” og hvor det stammer fra, og lidt om det samfund der hedder LGBT.

Derudover redegøres der for synet på homoseksualitet i Danmark i perioden fra 1930 og frem til i dag, og der forklares om de såkaldte ”hate crimes”.

Desuden indeholder opgaven en komparativ analyse af opfattelsen af homoseksualitet i Danmark og USA i perioden fra 1945 frem til 1990. Til sidst diskuteres de amerikanske politikers holdninger til homoseksualitet i det nuværende samfund og de perspektiveres til Uganda.

Indhold

Abstract
Indledning
Redegør for synet på homoseksualitet i Danmark i perioden 1930 og frem til i dag
”Homoseksualitet” – hvor stammer det fra? Og hvad betyder begrebet?
Axel Axgil og LGTB Danmark
Homoseksuelle i Danmark, love og deres rettigheder
Hate crime
Religion og homoseksualitet
Synet på homoseksualitet i Danmark fra 1930 og frem til i dag
Homoseksuelle i Danmark i dag
Komparativ analyse af opfattelsen af homoseksualitet i Danmark og USA i perioden 1945-1990
USA
Sammenligning af Danmark og USA's syn på homoseksualitet
Diskussion af de amerikanske politikers holdninger til homoseksualitet i det nuværende samfund + perspektivering til Uganda
Det Demokratiske og Republikanske parti
Obama
Rick Santorum
Sarah Palin
Perspektivering til Uganda
Konklusion
Litteraturliste
Internet og websites
Bilag 1

Uddrag

”Homoseksualitet” – hvor stammer det fra? Og hvad betyder begrebet?

Begrebet homoseksualitet er en sammensætning af det græske ord ”Homos” som betyder ”samme” og det latinske ord ”Sexuālis” som betyder ”kønslig”. Hvis man så sætter de to betydninger sammen bliver det til ”samme-kønslig” som så betyder ”samme køn”, hvilket giver mening da homoseksualitet er og går ud på at elske det samme køn som en selv. Ordet "Homoseksuel" blev først introduceret i 1886 i en bog af Krafft-Ebing som hed ”Psychopathia Sexuālis”. Før man blev introduceret til ordet ”Homoseksualitet” havde man haft begrebet ”Uranismus”, som blev introduceret i 1860'erne af en sagfører fra Hannover ved navn Karl Heinrich Ulrichs, som selv var homoseksuel.

For at kunne skelne mellem mandlige og kvindelige homoseksuelle bruger man begreberne bøsse og lesbisk. Ordet ”bøsse” refererer muligvis til en sammenligning mellem analsex og rensningen af en bøsse (et gevær). Ordet ”bøsse” blev faktisk i mange år brugt med en nedsættende undertone, men i dag ses det som et neutralt udtryk. Ordet ”lesbisk” stammer fra den græske ø Lesbos, som var der hvor oldtidens digterinde Sapfo skrev digte som handlede om kærlighed til kvinder. Man kan også være ”biseksuel”. Ordet ”biseksuel” kommer fra det latinske ord bi, som betyder "to", og det latinske ord Sexuālis, som betyder "kønslig", hvis man sætter de to ord sammen bliver det til ”to-kønslig” som så betyder to køn altså at man ikke kun er til et køn men til begge... Køb adgang for at læse mere

SSO om homoseksualitet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.