SSO om Forbudstiden i USA

  • HF 2. år
  • SSO (Historie B)
  • 12
  • 19
  • 6679
  • PDF

SSO om Forbudstiden i USA

Denne Større Skriftlig Opgave (SSO) i Historie indeholder en analyse af indførelsen og afskaffelsen af spiritusforbudet i 20´ernes USA.

SSO'en ser på hvorfor forbuddet blev indført i USA i 1920 – og hvorfor blev det afskaffet så relativt kort tid efter samt hvilken betydning forbuddet havde for samfundet i USA.

I opgaven redegøres for forløbet og argumenterne vedr. indførelse af forbuddet, ligesom de samfundsmæssige årsager til, at forbuddet blev indført og til sidst afskaffet undersøges.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Fra afholdenhed til forbud
Et Separeret Amerika – Immigranter i Byerne og Religiøse Grupper i Landsbyerne
Kvinderne organiserer sig
Første magtfulde politiske modstand begynder
Wayne Wheeler – Manden bag den politiske succes
De sidste faktorer falder på plads – Indkomstskat og 1. Verdenskrig
Samfundet forandrer sig – Forbuddet var en realitet
Håndhævelse, Kriminalitet og Korruption
Giftig alkohol og Depressionen – De sidste søm i kisten
Overblik
Forbuddets indflydelse på det Amerikanske samfund
Konklusion
Litteraturliste
Bilag

Uddrag

Året er 1920 i landet USA. Den 16. januar træder et nationalt forbud, der forbyder al produktion, distribution og videresalg af alkohol, i kraft. Men hvordan kunne et sådant forfatningsstridigt forbud realiseres i et frihedselskende land som USA? Hvad fik egentlig landets regering til at indskrænke borgernes frihed på denne måde? - og forbyde landets dengang 5. største industri? Med kun en enkelt undtagelse var den originale forfatning et middel, der skulle begrænse regering, og ikke borger. Nu var der to undtagelser, man kunne ikke eje slaver, og man kunne ikke købe eller fremstille alkohol. De fleste mennesker er udmærket klar over de mest kendte konsekvenser som forbuddet medførte. Altså en kæmpe bølge af sociale problemer og en general kriminalisering af folk der bare gerne ville nyde alkohol. Men hvilken betydning havde forbuddet egentligt for samfundet i USA? Det vil jeg forsøge at belyse i denne opgave. Jeg vil redegøre for forløbet og argumenterne vedr. indførelse af forbuddet, samt undersøge de samfundsmæssige årsager til, at forbuddet blev indført og til sidst afskaffet. Jeg vil ligeledes vurdere forbuddets indflydelse og påvirkning på det Amerikanske samfund... Køb adgang for at læse mere

SSO om Forbudstiden i USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SSO om Forbudstiden i USA.