SSO: Fantasy og The Lord of The Rings

  • HF 2. år
  • SSO (Engelsk B)
  • 7
  • 16
  • 5406
  • PDF

SSO: Fantasy og The Lord of The Rings

Denne opgave er et eksempel på en SSO (Større Skriftlig Opgave) på Engelsk B om fantasygenren og filmen "The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring".

Opgavens indhold:

- En redegørelse af fantasygenren.
- Analyse og fortolkning af filmen: "The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring med fokus på hovedpersonens udvikling.
- En diskussion af slutningen
- En vurdering af fantasygenrens betydning i vores senmoderne samfund.

Studienets kommentar

En fin opgave. Undgå dog at bruge skråstreger i en endelig aflevering.

Indhold

Abstract
Indledning
Redegør for fantasy som genre, herunder en placering af The Lord og the Rings
En Analyse og fortolkning af spillefilmen, Peter Jackson (instruktør) af The Lord og The Ring: The Fellowship of The Ring (2001) med fokus på hovedpersonens udvikling og de filmiske virkemidler
- Handlingsreferat
- Sektioner
- Middle earth
- Broderskabet
- Questen
- Konflikten
- Point of no return
Filmiske virkemidler
- Farver og lys
- Lyd
- Perspektiv
- Tema
Litteraturliste

Uddrag

Indledning
Brugen af fantasy i gamle dage, i forbindelse med vores fantasi, er blevet brugt flittigt, da troen på magi og det overnaturlige var normalt dengang. I takt med at tiderne ændres og vi fandt videnskabelige forklaringer på det uforklarlige, gik overtro i glemmebogen, og i stedet formede man genren fantasy, som inden for litteratur blev en hit.
Fantasy indeholder en masse elementer, som bestemmer genren og dens undergenre.
Mit valgte område i opgaven er filmen: The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring, som omhandler en ung hobbit, der får pålagt sig en opgave. Opgaven viser sig at ændre hele hans liv og ham selv som person. Det bliver lagt vægt på han udvikling og konflikten mellem ham og ringen. Slutningen på filmen diskuteres, da den er åben og tager en drejning for hovedpersonen og alle de andre vigtige roller i filmen.
Jeg har valgt at inddrage en uddybelse i vurderingen af fantasygenren i det senmoderne samfund, og kommer ind på hvorfor fantasy, ud over at være en litterær genre, har en relevans for mennesker i dag.

Redegør for fantasy som genre, herunder en placering af The Lord og the Rings
I gamle dage gik mange folk rundt og troede på hekse, overnaturlige kræfter, og magi. I dag har vi for længst fundet ud af, at heksekunstner og magi, hører overtroen til. Vi ved, at superkræfter og hekse ikke eksisterer, at mange af de ting folk troede på dengang er umuligt, og at alt overnaturligt kun findes i vores fantasi. Hvis lyn slår ned i huse, eller hvis der opstår pludselig sygdom, ved vi i dag, at der er en videnskabelig forklaring. Vi ved, at troen på det overnaturlige dengang var en måde at forklare sig på, hvis tingene var uforklarlige eller ... Køb adgang for at læse mere

SSO: Fantasy og The Lord of The Rings

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.