SRP om The Phantom of the Opera i Engelsk og Musik

  • STX 3.g
  • SRP (Musik A, Engelsk A)
  • 12
  • 23
  • 8264
  • PDF

SRP om The Phantom of the Opera i Engelsk og Musik

I dette SRP i Musik og Engelsk om musicalen The Phantom of the Opera redegøres for den gotiske genre, "The Phantom of the Opera" analyseres, og det diskuteres, hvorvidt The Phantom of the Opera hører under den gotiske genre.

I analysedelen findes en tekstanalysen og en musikanalyse af sangene The Phantom of the Opera, Music of the Night og All I Ask of You. Derefter sammenlignes de tre sange med hensyn til bl.a. tema og budskab.

Studienets kommentar

Abstract mangler.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning: 3
Gotikkens ophav: 3
Gotiske genretræk: 4
Det gotiske rum: 6
Gotikkens psykologi: 7
Seksualitet i gotik: 8
Baggrund for The Phantom of the Opera: 8
Historien: 9
Tekstanalyse af The Phantom of the Opera: 9
Musikanalyse af The Phantom of the Opera: 10
Akkompagnement 10
Melodik: 11
Harmonik: 11
Tekstanalyse af The Music of the Night: 12
Musikanalyse af Music of the Night: 13
Akkompagnement: 13
Melodik: 14
Harmonik: 14
Tekstanalyse af ”All I Ask of You”: 15
Akkompagnement: 16
Melodik: 16
Harmonik: 17
Sammenligning af de tre analyserede sange: 17
Personer 18
Musikken: 19
Konklusion: 23
Litteraturliste: 24

Uddrag

Indledning:
Den gotiske roman finder sted under romantikken i 1700- til 1900-tallet, og blev opfundet hovedsageligt af Horace Walpole, som skrev The Castle of Otranto. Denne udspiller sig i 1200-tallet og er fyldt med overnaturlige hændelser, forbrydelser, genfærd og underjordiske hemmelige gange. Derudover er der forfølgelse af kvindelig uskyld, som senere også er blevet karakteristisk for genren . Udover at have påvirket romaner har The Castle of Otranto også haft indflydelse på noveller, poesi og film indtil den dag i dag. Den gotiske genre bliver også kaldt en førromantisk opfindelse. Mange mener, at den oprindeligt er fra England pga. den nostalgi, melankoli og længsel efter middelalderen og dens samfundsopbygning, som hersker i genren, og var karakteristisk for det engelske samfund i midten af 1700-tallet frem til slutningen af 1800-tallet . I 1700-tallet beskæftigede man sig meget med det rationelle, realistiske og videnskabelige - altså det virkelige liv var i udvikling (også kaldet oplysningstiden ). Netop pga. dette opstod der en stigende interesse for det irrationelle, overnaturlige, fantastiske og okkultismen. Der findes mange store romaner, som er eksempler på gotik. Blandt disse findes Frankenstein af Mary Shelly, Dracula af Bram Stokers, Dr. Jekyll and Mr. Hyde af R. L. Stevenson og The Phantom of the Opera af Gaston Leroux. Sidstnævnte roman er blevet filmatiseret flere gange og omskrevet til musical, hvorefter den opnåede stor succes, bl.a. pga. de storslåede sange med musik, som blev skabt af forskellige genre (skrevet af Andrew Llord Webber). Men kan den så stadig kaldes gotisk? dette kan det diskuteres, da historien i musicalformat når et betydeligt bredere publikum. Følgende opgave vil belyse kendetegnene ved den gotiske genre, og efterfølgende indeholde en musik- og tekstanalyse af tre af musicalens sange, og på baggrund heraf diskutere, hvorvidt musicalen afspejler den gotiske genre... Køb adgang for at læse mere

SRP om The Phantom of the Opera i Engelsk og Musik

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRP om The Phantom of the Opera i Engelsk og Musik.