SOP om Tesla og elbiler

 • HHX 3. år
 • SRP (Virksomhedsøkonomi A, Afsætning A, SOP)
 • 12
 • 40
 • 8172
 • PDF

SOP om Tesla og elbiler

Se et eksempel på et SOP om Tesla Motors og elbiler i VØ og Afsætning.

Indledningsvis karakteriseres virksomheden. Herefter redegøres for salget af elbiler på det danske marked, blandt andet ved brug af kvantitative data fra De Danske Bilimportører.

Projektet byder desuden på en økonomisk og strategisk analyse af virksomheden Tesla Motors, hvor blandt andet rentabilitet, indtjeningsevne og generiske- og vækststrategier analyseres.

For at belyse det danske marked for elbiler analyseres konkurrencesituationen på markedet og relevante omverdensforhold undersøges.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning
Virksomhedskarakteristik af Tesla Motors
Salget af elbiler i Danmark
Økonomisk analyse af Tesla Motors
Rentabilitet og indtjeningsevne, Tesla Motors Inc.
Pengestrømsopgørelse
Den økonomiske situation i Danmark
Strategisk analyse af Tesla Motors
Konkurrencesituationen på det danske marked
Analyse af relevante omverdensforhold for Tesla Motors
Tesla Motors muligheder for fremtidig vækst
Konklusion
Litteraturliste
Bilag

Uddrag

Med den stigende fokus på global opvarmning, co2 udledning og fossile brændstoffer, bliver elbiler ofte nævnt som en del af løsningen. I Danmark har elbiler dog ikke slået igennem endnu, selvom regeringen i 2012 vedtog, at elbiler blev fritaget for registreringsafgiften. I landende omkring Danmark oplever man væsentlig større interesse for elbiler, fx kørte der 36.000 elbiler rundt på de norske veje i oktober 2014, mod blot 2.700 i Danmark. ,

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i Tesla Motors, da det er en af de få bilproducenter, som udelukkende producerer elbiler. Indledningsvis vil jeg karakterisere virksomheden, hvor jeg vil komme ind på relevante forhold. Herefter vil jeg redegøre for salget af elbiler på det danske marked, bl.a. ved brug af kvantitative data fra De Danske Bilimportører... Køb adgang for at læse mere

SOP om Tesla og elbiler

[4]
Bedømmelser
 • 06-12-2015
  Nogen der evt. ville kunne hjælp med udregninger af de nye nøgle tal? da jeg har svært ved at få dem fra 2014 Ellers en god opgave!
 • 12-11-2015
  Jeg synes ikke nogle af påstandene i opgaven er rigtige, men det er jo også kun til inspiration så den har været fin nok
 • 23-05-2016
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Inspiration til egen opgave om Tesla - meget dybtegående med emnerne
 • 02-12-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Skriver selv SRP om tesla, nogle der ved hvor man kan finde bilag 9?