SRP om punkbevægelsen i Musik & Engelsk

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Musik A)
  • 7
  • 25
  • 8597
  • PDF

SRP om punkbevægelsen i Musik & Engelsk

Her finder du et Studieretningsprojekt (SRP) i Musik A og Engelsk A handler om punkbevægelsen og punkmusikkens udvikling i England i 1970'erne.

Studienets kommentar

En god og inspirerende opgave. Det samlede indtryk ville have været anderledes, hvis sproget var bedre rettet igennem og finpudset.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indhold
Indledning
Punkbevægelsen og punkmusikkens opståen og udvikling i England i 1970'erne
The Sex Pistols - Anarchy In The UK
The Clash - London Calling
Anarchy in the UK lyrik
London Calling lyrik
Hvilken kulturel betydning har punkbevægelsen haft for England i dag?
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning

Jeg har valgt at skrive om punkbevægelsen i England i 1970'erne i mit studieretningsprojekt, da det er et emne, der har mig en stor interesse. Mine hovedpunkter kommer til at omhandle bands som The Sex Pistols og The Clash. I mit redegørende afsnit vil jeg redegøre for punkbevægelsen og punkmusikkens opståen og udvikling i England i 1970'erne, herunder dens værdier, visuelle udtryk samt punkmusikkens genretræk. Jeg har lånt bøger fra forskellige biblioteker, set dokumentarfilmen, The Filth and the Fury, om The Sex Pistols karrierer fra starten til slut, og så har jeg fundet en masse troværdige internetkilder. I starten af min redegørelse, vil jeg redegøre for selve punkerne som en subkultur. Jeg vil komme ind på hvordan det hele startede, deres visuelle udtryk, hvor musikken har sine rødder fra og hvilke kendetegn der er for punkmusikken. Efterfulgt af det vil jeg fortælle om The Sex Pistols' musikkarrierer. Jeg vil komme ind på hvordan det hele startede, The Sex Pistols' gennembrud, deres opture og nedture, hvilke punkmusiske efterkommere de fik, hvordan de sluttede deres karrierer og hvordan punken levede videre efter The Sex Pistols blev opløst som et band. I min analyserende afsnit vil jeg analysere to musiknumre: The Sex Pistols – Anarchy In The UK og The Clash – London Calling. Jeg har blandt andet brugt den eksterne musikmetode til at finde noget baggrundsviden om numrene, inden jeg kastede mig ud i analyserne. Jeg har også brugt musikinternt og nodebaserede metoder for at få analyseret alt hvad der kan analyseres i numrene. I min engelskfaglig analyse skulle jeg analysere tekstuniverset på de to givne numre med særligt fokus på det sproglige udtryk og teksternes budskaber passer med punkbevægelsens værdier. I mit vurderende afsnit fik jeg besked på vurdere hvilken kulturel betydning punkbevægelsen har for England i dag, samt hvordan punkbevægelsen som identitetsmarkør har ændret sig siden 19770'erne. Jeg vil komme ind på, hvordan punkerne er i dag, om der overhovedet findes ”rigtige” punkere tilbage, eller det er en uddød stil og hvordan punkmusikken er gået hen og blevet til mere, end bare larmende støj... Køb adgang for at læse mere

SRP om punkbevægelsen i Musik & Engelsk

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.