SRP om hate crimes i USA

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Samfundsfag B)
  • 12
  • 29
  • 9012
  • PDF

SRP om hate crimes i USA

Dokumentet indeholder et SRP, som ser på spørgsmålet om hvad "Hate crimes" er, og hvorfor det stadig er en tendens i USA. Skrevet i Engelsk A og Samfundsfag B.

Dette gøres der blandt andet vha. en analyse af filmen "Fruitvale Station" af Ryan Coogler fra 2013 og artiklen "'Fruitvale Station' Is Loose With The Facts About Oscar Grant" af Kyle Smith fra 25. juli 2013.

Opgaveformulering

Redegørelse af udviklingen i omfanget af hate crimes begået imod sorte i USA

Undersøgelse af årsagerne til hate crimes ved hjælp af relevant samfundsfaglig teori

Analyse og fortolkning af filmen 'Fruitvale station' samt selvvalgt kilde

Diskussion af konsekvenserne af hate crimes for den sociale sammenhængskraft i USA

Indhold

1. Indledning 1
2. Redegør for udviklingen i omfanget af hate crimes begået imod sorte i USA 2
2.1 Forklaring og definering af hate crime som begreb 2
2.2 Beskriv udviklingen af hate crimes mod sorte i USA 3
2.3 Beskrivelse af søjlediagram (bilag 1) 4
2.4 Redegør for faldne i statistikken over hate crimes begået imod sorte (bilag 1) 5
2.5 Delkonklusion 6
3. Undersøg årsagerne til hate crimes ved hjælp af relevant samfundsfaglig teori 6
3.1 Pierre Bourdieus kapitaler 7
3.2 Robert K. Mertons 'strain theory' 8
3.3 Barbara Perrys 'doing difference' 9
3.4 Delkonklusion 11
4. Analyse og fortolkning af filmen 'Fruitvale station' samt selvvalgt kilde 11
4.1 Præsentation af filmen 11
4.2 Analyse af filmen samt genre (bilag 3) 12
4.3 Diskursanalyse af 'Fruitvale station' med medie- og kommunikationsmodellen 13
4.4 Diskursanalyse af artiklen: 'Fruitvale Station' Is Loose With The Facts About Oscar Grant
Udarbejdet af faircloughs model 14
4.5 Genres italesættelse af politivold, herunder hate crimes 15
4.6 Fortolkning og perspektivering af 'fruitvale station' 16
5. Diskussion: konsekvenserne af hate crimes for den sociale sammenhængskraft i USA 17
5.1 Delkonklusion 20
6. Konklusion 20
7. Litteraturliste 22
8. bilag 24

Uddrag

Indledning

USA er på 100 år gået fra at være et isolationistisk land til en af verdens største supermagter. Idoliseret, inspirerende og interessant er blot få af de statussymboler/ord der kendetegnes ved den liberalistiske supermagt, men bevæger man sig ned i de sociale lag gemmer der sig en grim hemmelighed. Træer står og rokker i den kølige brise en sommeraften i Atlanta. To amerikanere hænger og dingler som frugter fra grenene. Halsen bliver ikke rød af løkken, for huden er sort. En akt begået af had. Had imod det farlige, det anderledes – de sorte. Racisme, herunder hate crimes, er et monster USA i hele dets historie har forsøgt sig af med igennem forskellige lovændringer, folkebevægelser og magtindgreb. Året er 2016 og problemet består stadig, nu blot eksponeret af de sociale mediers højlydthed og minoriteternes ønske om retfærdighed og lighed. Men hvem er værst ramt af denne konflikt, hvordan har situationen udviklet sig og hvordan forklares årsagen for denne gruppe som prioritering af diskriminationsudøvelse? Dette vil jeg diskutere i følgende opgave, hvor en samfundsfaglig gennemgang af teorier og data tjener til formål for at få en forståelse af den udvikling hate crimes i mod sorte har gennemgået i USA.
I det følgende vil jeg undersøge udviklingen i omfanget af hate crimes vha. en grundig redegørelse for FBI's data i årene 1994-2015. Herefter vil jeg fokusere på årsager til omfanget af hate crimes og give en dybdegående forklaring på kriminologiske teorier samt Bourdieus kapitaler for at danne et makrosociologisk overblik over hate crimes. Derudover vil jeg analysere og fortolke filmen 'Fruitvale Station' samt en artikel fra Forbes for at finde diskursforskelle i de bagvedliggende intentioner i produktionen fra henholdsvis instruktøren og forfatteren. Slutteligt vil jeg diskutere hate crimes konsekvens på den sociale sammenhængskraft i USA, her sættes staten som autoritær magt i fokus samt en perspektivering til det monokulturelle Danmark, og der inddrages samtidig et fokus på samfundsbalance, sammenhængskraft og parallelsamfundets konsekvenser.

Redegør for udviklingen i omfanget af hate crimes mod sorte befolkningsgrupper i USA.

USA er et land med hegemoni ramt af en selvdestruktiv identitetskrise1. Rodney King-opstanden påviste et paranoidt og skrøbeligt samfundsbillede, som plager en af de mest neoliberale civilisationer der findes i verden. Mange forbinder hate crimes i USA med grupper som Ku Klux Klan og Black Panther, hvor deres ekstremistiske tanker og fordomme rammer uskyldige civile med en forkert hudfarve eller ideologi2. Her menes fanatiske terroristgrupper, der ytrer deres frihedsprincipper på bekostning af andres selvsamme frihedsret.
Virkeligheden ser anderledes ud, da USA i anno 2016 kæmper imod institutionaliseret racisme og hate crimes begået på et mikrosociologisk plan
I dette afsnit vil jeg redegøre for udviklingen af omfanget i hate crimes mod sorte befolkningsgrupper. Yderligere vil afsnittet give en retrospektiv gennemgang af FBI's statistik for hate crimes, herunder med fokus på 'anti-black offences'.
Desuden vil jeg definere begrebet hate crime for at kunne danne grundlag for den bredspektrede samfundsterminologi, der omfavner emnet... Køb adgang for at læse mere

SRP om hate crimes i USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.