SOP om ObamaCare

SOP om ObamaCare

SOP i International Økonomi A og Engelsk A om modeller for velfærdssamfund og ObamaCare og de forhindringer denne møder i USA.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract
Indledning
Metodeafsnit
De forskellige velfærdsmodeller
- Den universelle model
- Den arbejdsmarkedsbaserede model
- Den residuale model
Danmarks og USA's velfærdsmodeller
De politiske motiver bag den universelle og den residuale model
ObamaCare – hvorfor?
- Hvad gør ObamaCare?
- Hvor bevæger de sig hen?
Forhindringer ObamaCare medfører
- Rugged individualism
- Liberalisme
- Knaphed på hospitaler
- Skattestigninger
Konklusion
Kildeliste
Bøger
Internetlinks

Uddrag

Velfærd er noget, vi snakker meget om i Danmark, da det fylder så meget i vores samfund, og vores velfærdssamfund er også noget, der ofte diskuteres i politiske debatter. I vores samfund er vi vant til én velfærdsmodel, men den bliver ikke nødvendigvis brugt i hele verden. Der er store forskelle på, hvordan man ser på velfærd i forskellige lande. Når vi kigger på velfærd andre steder i verden, kigger vi ofte på det med danske briller, og måler andre landes velfærd i forhold til vores eget lille land... Køb adgang for at læse mere

SOP om ObamaCare

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.