SRP light om minimalistiske huse i Teknologi A og Design B

  • HTX 2. år
  • Design B, Teknologi A
  • 12
  • 11
  • 3174
  • PDF

SRP light om minimalistiske huse i Teknologi A og Design B

Studieretningsprojekt light lavet i Teknologi A og Design B om minimalistiske huse med fokus på bæredygtige huse. Opgaven er lavet i 2.g som en forberedende opgave til studieretningsprojektet i 3.g.

Problemformulering
1) Hvor lille et hus kan man bygge sig, og stadig have plads til alle sine huslige sager?
2) Hvordan skal huset bygges op, hvis det skal bygges på den mest bæredygtige og miljøvenlige måde?
3) Kan man sænke prisen på boliger så studerende har råd til dem?

Indhold

Abstract 1
Indholdsfortegnelse 2
1.0 Indledning 2
1.1 Afgræsning 3
1.3 Problemformulering 3
2.0 Byggeri 4
2.1 Bebyggelsesprocenter, afstand og højder 4
2.2 Bæredygtighed 5
2.3 Bæredygtigt energi 5
3.0 Minimalistisk byggeri 6
3.1 Hvad er et minimalistisk hus? 6
3.2 Eksempel på et minimalistisk hus 7
4.0 Analysemodel 7
4.1 Hvilke elementer består bygningen af (form og komposition?) 7
4.2 Bygningens materialer 8
4.3 Bygningens konstruktion 8
4.4 Bygningens funktion, kommunikation og målgruppe 8
Konklusion 9
Kildeliste 10

Uddrag

1.0 Indledning

Især unge, som er under uddannelse og står og mangler en bolig, kan ikke finde et sted at bo. Danmarks Radio (DR) har været ude og interviewe unge folk, som er begyndt at bygge deres egne boliger. Så de kan få et sted at bo og dermed komme i gange med at studere deres fag. (Søby, 2015)
Det er ikke kun fordi der ikke er huse nok til at kunne komme i, men også fordi de er så dyre i de større byer. hele 25 procent af de studerende har ikke råd til at købe de boliger eller lejligheder der står tomme. Ifølge DJØFs undersøgelse af studerende og boligmangel, har de bevist at kandidatstuderende bruger i gennemsnit 102 procent af deres SU på at betale deres boliger. og folk på de mellemlange uddannelser bruger i gennemsnit 96 procent af deres SU. Og som Ann Lehmann Erichsen, som er privatøkonom i Nordea påpeger, at det kun vil blive værre da SU-reformen skal stilles efter dagpenge og kontanthjælpen. (Richter, 2013)
Og problemet ligger også i, at når de studerende bruger næsten eller mere af deres SU på deres boliger, skal de enten have et fritidsjob eller tage et lån for at kunne have penge til mad og personlige sager.
På baggrund af dette problem, har jeg valgt at undersøge hvor lille et hus man kan bygge sig, og stadig have plads til alle sine huslige sager.
...
2.1 Bebyggelsesprocenter, afstand og højder.
Der mange regler og love om hvor meget man må have lov til at bygge på sin grund.
Hvis man skal have mange boliger til de ''fattige'' studerende skal der laves mange a disse minimalistiske bygninger på lidt plads, derfor er det vigtig at vide hvordan husene må have lov til at stå, og hvor høje de må være
...
2.3 Bæredygtigt energi.
Når man tænker på bæredygtigenergi, tænker man jo at udvinde energi uden at bruge fossile brændstoffer som er dårligt for miljøet. Og et par eksempler på bæredygtigt energi er solceller, vindmøller, jordvarme og bølgeenergi.
Ved at bruge bæredygtigt energi, vil det gøre vores minimalistiske huse mere bæredygtige. Og det vil ikke koste nær så meget at holde dem kørende.
...
3.1 Hvad er et minimalistisk hus?
Et minimalistisk hus er forskelligt fra andre almindelige huse. Minimalistiske huse sætter ikke så stort et fodaftryk. Huset er bygget til at være bæredygtigt, altså have et meget lidt indvirkning på miljøet. Det er også bygget op af materialer som også er bæredygtigt. Der er sørget for at al den plads som er i huset bliver brugt. så den ubrugte plads ikke vil give omkostninger. Blandandet når huset bliver bygget, men også når det skal holdes varmt. Dermed sikre man sig at holde omkostningerne nede.
...
4.1 Hvilke elementer består bygningen af (form og komposition?)

a) Selve huset skal være småt. På et sted mellem 10 – 20 kvadratmeter. Så for at kunne få udnyttet mest muligt plads, har jeg tænkt mig at huset skal være rektangulært. Med et mindre rum indeni.
b) I huset skal der være flest vinduer for at kunne få masser af lys ind, og varme fra solen. Der skal kun være en dør ud, som skal være af almindelig størrelse. Så skal der være en sovehems, som skal være over et andet rum, for at udnytte mest mulig plads, som man kommer til via en lille trappe. Taget, skal være enten kugleformet eller skråtag, så man har plads til sovehemsen. Det mindre rum er det eneste lukkede rum, som skal være badeværelset, med toilet, bruser og vaskemaskine.
...
4.4 Bygningens funktion, kommunikation og målgruppe
a) Det er meningen at huset skal vise at det er bæredygtig og miljøvenligt, med væggene af træ og græstaget.
b) husets primære funktion, skal være en bolig som er meget billig at bo i, som enten privat eller offentlig bolig. Så især studerende har råd til at bo der. Den sekundære funktion, er at huset også vil kunne bruges af
c) målgruppen for huset, er primært tænkt for de studerende, som bruger rigtig mange penge på bolig at de bliver nødt til at få penge ud over SU'en
... Køb adgang for at læse mere

SRP light om minimalistiske huse i Teknologi A og Design B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.