SOP i Dansk og Kommunikation/IT om Spec Ops: The Line

  • HTX 3. år
  • Dansk A, Kommunikation/It A, SOP
  • 12
  • 20
  • 4976
  • PDF

SOP i Dansk og Kommunikation/IT om Spec Ops: The Line

Dette SOP undersøger computerspilgenren "Modern Military Shooter" samt hvor spillet Spec Ops: The Line står i forhold dertil. Dette opnås gennem en redegørelse for genren og dens målgruppe, en analyse og fortolkning af spillet samt en analyse af spillets markedsføringsmateriale. Til sidst perspektiveres opgaven til et spil uden for genren.

Studieområdeprojektets områder: Spilgenrer og Målgrupper.

Lærers kommentar

Indledningen vækker læserens interesse. Redegørelsen for spilgenren er på højt taksonomisk niveau. Analysen og fortolkningen er over gymnasieniveau. Det er nemt at se, at eleven hader målgrupper; det er IKKE markedsføringsanalysen, der har givet denne opgave et 12-tal.

Studienets kommentar

Studieområdeprojektet på htx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Udformningen af eksemplet kan derfor afvige fra den måde, som et SOP skal skrives og bygges op. Fx skal et SOP fylde 15-20 sider, hvor der tidligere var andre krav til længde. I dag skal du heller ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Metode 5
Redegørelse for spilgenren Modern Military Shooter 6
Baggrund 6
Modern military shooter 6
Analyse og fortolkning af Spec Ops: The Line 7
Introduktion til Spec Ops: The Line 8
Gameplay 9
Heltehistorien, moral og Spec Ops: The Line 9
‖This isn‘t my fault‖ 12
Analyse af Spec Ops: The Lines markedsføring 13
Konklusion 14
Perspektivering af Spec Ops: The Line til Gone Home (25) 15
Litteratuliste 17

Uddrag

Indledning
Krigsskydespillet har længe været en af de mest populære spilgenrer, der eksisterer. Fra historiske slag blev genren ført ind i fiktionelle nærfremtidskrige, mens genren konstant har raffineret sin historiefortælling med mere og mere spektakulære fortællinger, dramatiske set-pieces og flottere grafik.

Men hvad er det for en genre, der er opstået, og hvem spiller den? Hvad betyder det i grunden, når helten og skurken føres ind en krigsførelse, hvor godt og ondt er udefinerbart?
Og hvordan kan et spil som Spec Ops: The Line bruges til at undersøge dette? Hvilken indflydelse har det på dem, der spiller det?

Følgende opgave vil gøre rede for spilgenren Modern Military Shooter og dens målgruppe.
Dernæst vil spillet Spec Ops: The Line blive analyseret og fortolket, samt sat i relation til sin genre. Det samme gælder spillets markedsføringskampagne. Slutteligt vil spilanalysen blive sat i perspektiv til spillet Gone Home... Køb adgang for at læse mere

SOP i Dansk og Kommunikation/IT om Spec Ops: The Line

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.