SRP: Amerikansk propaganda under 2. verdenskrig

  • STX 3.g
  • SRP (Historie A, Engelsk A)
  • 12
  • 17
  • 5729
  • PDF

SRP: Amerikansk propaganda under 2. verdenskrig

Dette Studieretningsprojekt handler om amerikansk propaganda under 2. verdenskrig herunder tegneserien "Captain America". Den analyserer blandt andet en tale af den daværende præsident Franklin D. Roosevelt og forsiden af det første Captain America tegneseriehæfte.

Studienets kommentar

En velskrevet SRP med mange gode analyser.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract
Indledning
Redegørelse
Analyse og fortolkning
- Analyse og fortolkning af Captain America tegneserie forside nr. 1
- Analyse og fortolkning af Address to Congress Requesting a Declaration of War
- Analyse og fortolkning af Step On ‘Em. Work To Win
- Analyse og fortolkning af December 7th Pearl Harbor
Diskussion
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

2. verdenskrig havde en stor indflydelse ikke kun for USA og den vestlige verden, men også for aksemagterne, der udover at tabe krigen, mistede kolonier og økonomisk magt. Samtidig førte det også til, at mange menneskeliv blev dræbt, særligt under de kendte atomsprængninger af Hiroshima og Nagasaki.

2. verdenskrig startede ud som en europæisk krig d. 1. september i 1939, da Tyskland invaderede Polen. 2 dage senere erklærede Storbritannien og Frankrig krig imod Tyskland. Indtil december 1941 forblev krigen en europæisk krig, men i starten af december år 1941 blev USA en del af krigen, som nu havde udviklet sig til en verdenskrig , grundet Japans angreb på Pearl Harbor d. 7. december 1941. USA erklærede d. 8. december 1941 krig mod Japan og dernæst erklærede Tyskland og Italien krig mod USA d. 11. december 1941. Det var ikke længere en europæisk krig, men en verdensomspændende krig .
Japan ønskede at udnytte Kinas naturlige ressourcer, da de selv havde stor mangel på samme, men USA ville også have indflydelse i Kina. Dette skabte problemer mellem USA og Japan, som konkurrerede om at få magten og indflydelsen i Kina . Det hele startede, da Japan erklærede krig mod Kina og erobrede de kinesiske byer Shanghai og Nanjing i håb om en kort krig, men dette slog fejl. Mange vestlige lande, men specielt USA gav både moralsk og materiel opbakning til Kina. Der kom dog ikke nogen militær hjælp grundet den igangværende krig i Europa. I 1940 indtog Japan Fransk Indokina uden besvær, hvilket resulterede i, at USA fandt Japan truende og derfor måtte USA gøre noget. Japan og USA havde et kort diplomatisk forløb, men Japan ville ikke gå på kompromis og USA's præsident, Franklin D. Roosevelt indførte derfor en embargo. Det var forbudt for de vestlige lande at sælge stål og jern til Japan. Snart blev det også forbudt at sælge dem olie, hvilket skabte en krise i Japan, der ikke kunne undvære denne olie. Grundet disse embargoer blev Japan nærmest dømt til en større krig, da oliefelterne tættest på Japan var i Hollandsk Ostindien og på Filippinerne, som blev beskyttet af USA .
D. 7. december 1941 angreb Japanerne USA's flådebase, Pearl Harbor. Man vidste i Washington, at sådan et angreb var muligt, men intet blev fortalt til besætningen på Pearl Harbor og det japanske angreb kom derfor som et chok . Japanernes plan var at neutralisere USA's flådebase, Pearl Harbor, så de kunne indtage Sydøstasien uden modstand ... Køb adgang for at læse mere

SRP: Amerikansk propaganda under 2. verdenskrig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.