SRO om ungdomskriminalitet | Engelsk A og Mediefag B

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Mediefag B)
  • 12
  • 11
  • 2681
  • PDF

SRO om ungdomskriminalitet | Engelsk A og Mediefag B

Her finder du en SRO i Engelsk A og Mediefag B om kriminalitet og nærmere bestemt ungdomskriminalitet.

Opgaveformulering:
1. Der ønskes en redegørelse for selvvalgte teorier om kriminalitet. med henblik på at belyse kriminalitet forsaget af unge afroamerikaner i USA.
2. På baggrund heraf ønskes en næranalyse af et selvvalgt klip fra filmen 'Boyz n the Hood' af John Singleton, med fokus på opvæksten i et belastet område.
(Scenen jeg har valgt at næranalysere, forekommer ca. 1 time og 4 min inde i filmen)
3. Endelig ønskes en diskussion af hvem der bærer ansvaret for den kriminalitet der bliver begået af unge afroamerikaner i USA.

Indhold

Opgaveformulering 3
Indledning 3
Redegørelse 4
- Kriminalitetsteorier 4
Analyse 5
- Næranalyse 5
Diskussion 9
- Hvem bærer ansvaret? 9
Konklusion 10
Litteraturliste 11

Uddrag

Indledning:

Det overordnede emne for denne SRO er forståelsen for kriminalitet, og mere specifikt ungdomskriminalitet. Kriminalitet er et begreb, som er ganske vanskeligt at definere præcist. Opfattelsen af, hvornår en bestemt adfærd eller handling kan betegnes som kriminel, veksler med skiftende historiske, geografiske og klassemæssige forhold. Der er derfor også mange interessenter i spil, når kriminalitet skal defineres. Jeg har valgt at specificere mit emne til unge afroamerikaner i USA. Ud fra dette vil jeg arbejde med filmen 'Boyz n the hood', da jeg ønsker at undersøge hvorfor et højt antal af afroamerikaner ender i kriminalitet. I denne SRO vil jeg redegøre for kriminalitets teorierne, hvorefter jeg vil lave en nær analyse af en selvvalgt scene i filmen 'Boyz n the hood', samt en analyse af hovedpersonernes forhold eller ikke eksisterende forhold til en faderlig rollemodel. Endelig vil jeg diskutere hvem der står til ansvar for disse unge afroamerikaneres skæbne – det enkelte individ eller samfundet.

Redegørelse - Kriminalitetsteorier

Der findes forskellige teorier indenfor kriminalitet, der kan forklare, hvorfor nogle unge mennesker begår kriminalitet. Overordnet findes der de sociologiske teorier, de psykologiske teorier og de biologiske teorier. Man benytter sig ikke længere af de biologiske teorier, og kun sjældent de psykologiske teorier. Derfor er det i højeste grad de sociologiske teorier, man benytter sig af, når man skal forklare kriminalitet. Derfor er det også der mit fokus ligger.
...

Analyse – næranalyse af selvvalgt klip fra 'Boyz n the hood'

'Boyz n the hood' er en øjenåbnede drama film, der omhandler opvæksten i en sort ghetto i America, af instruktøren John Singleton. Kernen i filmen er forholdet og sammenspillet mellem 3 unge afroamerikaner: Tre Styles, Darrin 'Doughboy' Baker og Ricky Baker. Igennem filmen ser vi hvordan indflydelsen fra en ansvarlig far kan påvirke et barn til at træffe de rette beslutninger.

... Køb adgang for at læse mere

SRO om ungdomskriminalitet | Engelsk A og Mediefag B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om ungdomskriminalitet | Engelsk A og Mediefag B.