SRO om Tiger A/S i VØ B og Spansk A

SRO om Tiger A/S i VØ B og Spansk A

Mini SRP (SRO) i Virksomhedsøkonomi B og Spansk A om Tiger A/S.
Opgaven indeholder først og fremmest en indledning derefter kommer en redegørelse af virksomhedens vækststrategi og konkurrencesituation. En analyse af Tigers økonomiske situation, samt en analyse af virksomheden interne og eksterne situation (værdikæde og omverdensmodel) som er opsummeret i en SWOT.
Til slut er der en vurdering af bl.a Tigers fremtidsudsigter og en konklusion.

Opgaveformuleringen er udformet af faglærerne på uddannelsesinstitutionen.

Elevens kommentar

Dybdelink (fodnoter) af de spanske citater.

Indhold

English resume 2
Opgaveformulering 3
Indledning
Redegørelse 5
Regnskabsanalyse 8
Rentabilitetsanalyse 9
Overskudsgraden 9
Aktivernes Omsætningshastighed 9
Gældsrenten 9
Egenkapitalens Forrentning 10
Indtjeningsevnen 10
Soliditetsgraden 11
Likviditetsgraden 11
Analyse af den interne situation 12
Tigers værdikæde 12
Intern SWOT-Analyse 13
Analyse af den eksterne situation 13
Nærmiljø 13
Kunder 13
Leverandører 14
Fjernmiljø 14
Internationalt miljø 14
Ekstern SWOT-Analyse 15
Vurdering 16
Konklusion 17
Kildefortegnelse 18
Bilag 19

Uddrag

Indledning

Jeg har valgt at arbejde med virksomheden Tiger i mit mini studieretningsprojekt. Grunden til jeg netop har valgt denne virksomhed er, at Tigeren er en virksomhed, der har haft proaktiv vækst, hvilket jeg finder utrolig spændende.
Tiger er en dansk virksomhed, som har formået at ekspandere succesfuldt til udlandet og de opererer nu på det internationalemarked, og har stor succes med det.
Tiger sælger sjove, farverige, originale, nips-vare, gaveartikler og brugskunst i et stort udvalg til overkommelige priser.

Tigers danske butikker er ejet af Zebra A/S. Der er i Danmark 420 ansatte , og omkring 64 butikker i rundt omkring i landet . Tiger er en handelsvirksomhed, som sælger på konsumentmarkedet også kaldet B2C. I dag designer Tiger selv nogle af delene til deres færdigproducerede produkter, så der kommer til at stå Tiger på produkterne.

Tiger-kæden startede oprindeligt i Danmark, og åbnede sin første butik i København tilbage i 1995 og har siden vokset sig meget større og er i dag en stor international kæde. Tiger har bla. stort succes i Spanien, hvor de er vilde med Tiger konceptet.
“Hace un par de años, apareció en Madrid la primera tienda Tiger de España. El concepto era bastante novedoso, como lo fue cuando abrieron en Copenhagen hace 18 años, y mezclaba la simplicidad de Muji, con la filosofía de IKEA y los precios competitivos que hasta entonces sólo habían ofrecido los (Todo a cien)” (Cuál es el secreto del éxito de Tiger 2013- side 1)
I Spanien mener de altså, at tiger er en blanding af Japan og IKEA, hvilket i bund og grund er en god tolkning af Tigers koncept.

Tiger er meget fremtidsfokuseret, og det har de altid været. Dette kan afgjort være en af grundene til, at Tiger har haft så stor vækst og endnu større succes med at åbne mange butikker rundt omkring i verden.
”Tras la primera tienda en Madrid en la calle Hermosilla en el año 2008, Madrid la capital, empezó a llenarse de estas tiendas. Actualmente en Madrid tienen ya 13 y Tiger ha empezado a expandirse por todo el país.” (Cuál es el secreto del éxito de Tiger 2013 - side 1)
Tiger åbnede altså sin første butik i Spanien i 2008 og har i dag 13 butikker i Spanien.
Zebras største markeder (2013) var Danmark, England, Spanien, Italien og Sverige.
Udenlandske butikker er eget 50/50 mellem Zebra selv og udenlandske partnere i de pågældende lande.

Redegørelse
Vækststrategier
For at kunne beskrive Tigers interne situation skal man gøre brug af en model fra den strategiske analyse. Denne model er valgt for at kunne opnå størst mulig markedsandele på udvalgte område og øge virksomhedens vækst. Dette kaldes også vækststrategier, og er en strategi der er udarbejdet i forhold til virksomhedens fremtidige udvikling. Modellen der belyser dette, hedder Ansoffs Vækstmatrice. (se bilag 3)
Hvis man kigger på denne, er det tydeligt at se, at der afgjort er tale om, at Tiger på nuværende... Køb adgang for at læse mere

SRO om Tiger A/S i VØ B og Spansk A

[1]
Bedømmelser
  • 30-01-2016
    den er ok, den er stillet op i godt form