SRO om Disneys prinsesser i Musik A og Engelsk A

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Musik A)
  • 10
  • 20
  • 6237
  • PDF

SRO om Disneys prinsesser i Musik A og Engelsk A

Dette er en SRO skrevet i fagene Musik A og Engelsk A om Disneys prinsesser og heltinder. Den indeholder en redegørelse af Disneys udvikling igennem årene, to sanganalyser af sangene af Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez "Let It Go" og "For the First Time in Forever" fra filmen "Frozen" samt en sammenligning af den originale "Snedronningen" og "Frozen".

Lærers kommentar

10.
En meget fin og selvstændig gennemgang af originaleventyret overfor disneyficeringen trækker efter min mening op. Selv om der er musikalske mangler, så er der også mange musikalske/visuelle/semantiske pointer, der trækker op.

Elevens kommentar

Der mangler en konklusion, og litteraturlisten er sat forkert op.

Studienets kommentar

Opgaven har visse sproglige og grammatiske problemer.

Indhold

Resume/abstract
Indledning 4
Disneys udvikling: 4
Heltinde udviklingen 8
Sanganalyse: 9
Det overordnede: 9
Let It Go 10
For the first time in forever 12
Det moderniserede Disney 15
Sammenligning af Frozen og Snedronningen 16
Litteraturliste 20

Uddrag

Indledning
Disney har i de sidste 80 år været en stor del af de flestes menneskers liv. Denne generation er vokset op med Disneys fortællinger i deres liv, og generationen efter dem vil ligeså vokse op med Disney som en del af deres. For de fleste mennesker, er det første de kommer til at tænke på, når emnet Walt Disney kommer op, nok deres fokus på prinsesser. Det er ikke kun Disneys måde at lave film og musik der har udviklet sig igennem tiden, men også den måde hvorpå de fremstiller deres karakterer. Siden Disneys debut med Snow White and the Seven Dwarfs i 1937 har Disney effektivt været ledende inde for markedet af prinsesser. Det er dog værd at bemærke, at Walt Disney Studios er kommet langt med hensyn til deres behandling af disse prinsesse-karakterer. I forhold til datidens karakterer, der dengang var ydmyge og alt for feminine, så er nutidens prinsesser lige så selvstændige og stærke som alle andre i det animerede landskab. Fra Snow White som skulle reddes af en mand, til de første etniske prinsesser og Mulan der redder Kina, og så til Anna og Elsa som redder deres kongerige, er Disney nået langt i deres udvikling.

Disneys udvikling:
Da Walt Disney i 1923 gik bankerot grundet et mislykket projekt, besluttede han sig for at flytte til Hollywood, i håb om at blive en instruktør. Walt's bror, Roy, boede allerede i Californien på det tidspunkt. Walt og Roy underskrev den 16. oktober 1923 en kontrakt med tegneserie distributøren M.J. Winkler, og det var begyndelsen på ”Disney Brothers Cartoon Studio”. For at kunne rumme alle de nye medlemmer af Disney Brothers Studio, flyttede de til en større location i Los Angeles, og Walt informere Roy om at deres selskab vil blive omdøbt til ”Walt Disney Studios.”

I 1926 havde animatoren Pat Sullivan skabt ”Felix the Cat” som dominerede tegneserie og film industrien. Walt besluttede sig for selv at skabe en karakter, som skulle være overbevisende og vellidt, og muligvis fungere som en konkurrent til Felix. Walt's makker, Ub Iwerks kommer med ... Køb adgang for at læse mere

SRO om Disneys prinsesser i Musik A og Engelsk A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.