SRO: Novo Nordisk og fremtidsudsigter | VØ A og Afsætning A

SRO: Novo Nordisk og fremtidsudsigter | VØ A og Afsætning A

Her finder du en Studieretningsopgave (SRO) om Novo Nordisk og deres strategiske udvikling og fremtidige muligheder efter 2016 i Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A.

Opgaveformulering
1. Du bedes redegøre for Bernie Sanders angreb på Novo Nordisk i 2016.
2. Analyser de strategiske og økonomiske overvejelser virksomheden må gøre i forbindelse med angrebet.
3. Endvidere skal det diskuteres og vurderes, hvorvidt dette angreb kan komme til udtryk i virksomhedens regnskab

Lærers kommentar

Der skal arbejdes mere med Novo Nordisk fremtidige vurderinger af deres økonomiske situation

Indhold

Opgaveformulering: 2
Abstract 2
Indholdsfortegnelse 3
Indledning: 4
Metode 4
Redegørelse på Bernie Sanders angreb 5
Strategisk analyse af Novo nordisk 6
Novo Nordisk fremtidige vurderinger af deres økonomiske situation 8
Bilag 1 10
Bilag 2 12
Bilag 4 14
Bilag 5 15
Bilag 6 16
Litteraturliste 17
Vejlednings skema 18

Uddrag

Indledning:
I denne opgave vil jeg tage udgangspunkt i de udleverede klip samt supplerende kilder som vil bakke op om indholdet. Til at starte med bliver der først udarbejdet en redegørelse for hvordan Bernie Sanders angreb mod Novo nordisk kan påvirke Novo nordisk regnskaber.
Efterfølgende vil Novo nordisk strategiske og økonomiske overvejelser blive analyseret med fokus på angrebet. Dette vil primært blive udført via kapitel 2-3 på systime om interne og eksterne forhold. Til slut vil der blive vurderet og diskuteret hvordan dette har påvirket Novo Nordisk og om dette kommer til udtryk i deres regnskab. Dette vil der blive fundet frem til ved at se på deres regnskab for de seneste fem år.

Metode

I opgaven er der først og fremmest arbejdet med en redegørelse om angrebet for Bernie Sanders. I analysen er der anvendt en værdi kæde som åbne op for virksomhedens interne situation og selvfølgelig en omverdens analyse som viser virksomheden eksterne situation. Når det er gjort vil man finde en konklusion på virksomheden situation lige nu, med brug af en SWOT model. Efter den vil man finde fremtidige handlingsforslag som er udarbejdet fra en TOWS analyse. For at alt dette kan hænge sammen er kilder. Så er der anvendt informationssøgning og kildekritik, for at finde supplerende kilder til at støtte op omkring analyserne om Bernie Sanders angreb.

Redegørelse på Bernie Sanders angreb

Novo Nordisk A/S er et aktie selvskab som blev grundlagt tilbage i 1923 Som specialisere sig i medicin til diabetes patienter. Novo Nordisk er en global lægemiddelvirksomhed, der i mere end 85 år har stået for lederskab, innovation og udvikling inden for diabetesbehandling.
Præsidentvalget 2016 har den tideligere præsident kandidat, og nuværende senator Bernie Sanders et stramt forhold til Novo nordisk grådighed. Bernie Sanders og Hillary Clinton gik ind i kampen mod de store medicinal virksomheder om at få sænket prisen. De ville ikke kun sænke prisen fordi Novo Nordisk er blevet for grådige, men fordi det har ødelagt mange menneskers liv fordi de ikke har råd til den medicin de har brug for.
Bernie Sanders fortæller i videoen at det er uhyrligt at folks skal blive mere syge eller dø. Ikke ... Køb adgang for at læse mere

SRO: Novo Nordisk og fremtidsudsigter | VØ A og Afsætning A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.