SRO om Latinos in the US

  • STX 2.g
  • SRO (Spansk A, Engelsk A)
  • 10
  • 15
  • 4129
  • PDF

SRO om Latinos in the US

Studieretningsopgave (SRO) om Latinos in the U.S skrevet i Spansk A og Engelsk A.

Problemformulering:
- Redegør for forskellige årsager til, hvorfor latinamerikanere immigrerer til USA.
- Analyser og fortolk selvvalgte tekster fra bl.a. Somos Latinos in the US med fokus på kulturmøder.
- Diskuter - med afsæt i ovennævnte analyse og fortolkning og på basis af f.eks. lovforslag, artikler og taler - fremtrædende holdninger blandt den amerikanske befolkning til de latinamerikanske indvandrere.

Tekster i SRO'en:
”Cajas de cartón” – Francisco Jiménez, fra bogen ”Somos latinos in the U.S.” – 2007-2008
- ”We would like you to know” – Ana Castillo, fra bogen ”Somos latinos in the U.S.” – 2007-2008

Indhold

Forside .1
Abstract 2
Indledning 4
Årsager til, hvorfor latinamerikanerne immigrerer til USA 4-5
Engelsk kilde; Ana Castillo ”We would like you to know” .6-8
Spansk kilde; Francisco Jiménez ”Cajas de cartón” .9-11
Diskussion 11-12
Konklusion 12-13
Litteraturliste 14

Uddrag

Indledning:
Omkring 17 procent af Amerikas befolkning er latinamerikanere. Hvert år krydser millioner af håbefulde mennesker, både små og store, den mexicansk-amerikanske grænse, i håbet om ”den amerikanske drøm” og jagten på lykke. Min opgave er bygget op således, at den følger min problemformulering. Først i min opgave om Latinos in the U.S. vil jeg forklare hvilke grunde der kan være til, at så mange årligt emigrerer fra deres hjemland. Derefter vil jeg analysere henholdsvis ”Cajas de cartón”, et romanuddrag skrevet af den mexicansk-amerikanske immigrant Francisco Jiménez, og digtet ”We would like you to know”, skrevet af chicanaen Ana Castillo.
Til sidst i min diskussion vil jeg så vidt muligt prøve at opstille forskellige offentlige udtalelser fra henholdsvis Barack Obama, George W. Bush og Mitt Romney, imod mine resultater fra mine analyser af den spanske og den engelske tekst.

Redegørelse af forskellige årsager til, hvorfor latinamerikanerne immigrerer til USA.

”Den amerikanske drøm” er blevet et begreb, som er kendt overalt i hele verden. Latinamerika er et af de steder, hvorfra flest mennesker lægger deres hjemland på hylden, og forfølger denne drøm.
Der er 41 millioner spansktalende mennesker i USA, og dette gør USA til et af de lande i verden med den største spansktalende befolkning, næst efter Mexico, Spanien, Argentina og Columbia.
Hver dag ankommer der 1500 illegale indvandrere til USA fra Latinamerika.

Disse immigranter bliver kaldt ”hispanics” af den amerikanske regering og af de hvide amerikanere, men det er ikke en definition, som latinamerikanerne selv har opfundet, og det er ikke en betegnelse, de bruger om sig selv. Latinamerikanerne foretrækker deres oprindelige nationalbetegnelse, som for eksempel mexicaner eller dominicaner, men det er også normalt blandt disse, at gerne ville blive kaldt noget andet, som henviser til deres fædreland eller oprindelse, som for eksempel mexicansk-amerikaner. En meget stor andel af disse latinoer består af unge under 18 år, og dette har resulteret en stor indflydelse på ungdomskulturen i USA. Latinamerikanerne bor primært i storbyerne i USA, som Los Angeles, Chicago, Miami, San Fransisco og New York. I flere bydele i disse byer tales der kun spansk.

Der er flere grunde end bare ”Den amerikanske drøm”, til at disse latinoer immigrerer til USA.

De lande de kommer fra, er ofte hårdt ramte af blandt andet fattigdom, hungersnød og politisk urimelighed, i modsætning til USA, som er et rigt land med uendelige muligheder. Mange immigranter tror, at livet er bedre i USA, og 57% siger, at mennesker, som flytter fra Mexico, får et bedre liv i Amerika og får opfyldt flere af deres ønsker og mål. ”Hvorfor arbejde i et land, hvor timelønnen er ti gange lavere end i nabolandet?” skriver Berlingske i en artikel om illegale immigranter. Og det er præcis det spørgsmålet for mange latinoer stiller, både dem, som immigrerer illegalt, og dem, som gør det legalt.
Udover økonomiske grunde immigrerer mange også, fordi det politiske styre i deres land enten er korrupt eller fordi, de søger politisk eller religiøst asyl.
Nogle latinoer, som immigrerer til USA, gør det også, fordi de søger flere rettigheder, som ikke nødvendigvis eksisterer i deres eget land. Rettigheder såsom ytringsfrihed, friheden til demokrati og til en fri presse. Sikkerhed er også et sårbart område for mange, specielt for de mexicanske immigranter, som ofte kommer fra områder, hvor der er meget kriminalitet og stor usikkerhed.

Mange af de latinoer, som immigrerer til USA, gør det også for at blive genforenet med familie og venner. Amerika har en lov, der giver immigranter lov til at bringe deres familie til USA og giver dem statsborgerskab. Hvis man for eksempel er amerikansk statsborger og er gift med en person med andet statsborgerskab, er det muligt at søge om ret til statsborgerskab på din ægtefælles vegne.
I Cuba er ”push-faktoren”, som er det, man kalder den effekt, der... Køb adgang for at læse mere

SRO om Latinos in the US

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.