SRO om Lalandia i Matematik A, Finansiering B og VØ A

SRO om Lalandia i Matematik A, Finansiering B og VØ A

Denne Studieretningsopgave indeholder en virksomhedsbeskrivelse af Lalandia A/S.

Derudover en rentabilitetsanalyse af selskabets økonomi for perioden 2011 – 2013 (begge år inkl.).

Derefter opstilles en amortisationsplan for de to låne-tilbud, som Lalandia A/S får tilbudt og det vurderes, hvilket af lånene, de skal tage imod til deres nye investeringer.

Til sidst beskrives det, hvilke betydninger de nye investeringer har for Lalandias fremadrettet økonomi både kort- og langsigtet.

Indhold

Titelbladet 2
Studieretningsopgave – Økonomisk linje (finanslinjen) 2
Indledning 4
Virksomhedsbeskrivelse 5
Lalandia A/S 5
Rentabilitetsanalyse 5
Amortisationsplan 8
Tilbud A 8
Tilbud B 8
Anbefaling af lån 8
Påvirkning af økonomien 10
Konklusion 11
Underskrift 11
Kildefortegnelse 12
Bøger 12
Internet-dokumenter 12
Artikler 12
Bilag 1 13
Bilag 2 13

Uddrag

Jeg vil gribe min opgave and ved at lave en virksomhedsbeskrivelse af Lalandia A/S. Der udover vil jeg udarbejde en rentabilitetsanalyse fra året 2011 til 2013, hvor jeg bagefter vil analysere nøgletallene. Bagefter vil jeg opstille en amortisationsplan for de to låne tilbud, som Lalandia A/S får tilbudt og vurderer hvilke et af lånene som de skal tage imod til deres nye investeringer. Til sidst vil jeg beskrive hvilken betydninger de nye investeringer har for deres fremadrettet økonomi kort- og langsigtet.
Kilder, som jeg har tænkt mig at bruge, vil være nogle af Lalandia A/S' regnskaber for årene 2011-2013, for at kunne udregne nøgletallene. Jeg vil bruge Nordea' hjemmeside for at kunne omregne en af deres to lån til danske kroner, for at kunne sammenligne dem med hinanden. Jeg vil bruge artiklen ”Lalandia går frem og tilbage på bundlinjen” som blev udleveret med opgaveteksten, samt anvende internettet for at kunne lave en virksomhedsbeskrivelse samt bruge mine undervisningsbøger.


Virksomhedsbeskrivelse
Lalandia A/S
Lalandia blev opført i 1989 af Entreprenør Ejnar Jensen. Ideen kom fra en daværende borgmester, Hans Christiansen. Lalandia er et feriecenter som ligger i Rødby, men som udvidet med en afdeling i Billund i 2009. Kort efter det åbnede i 1989 blev det solgt til det nuværende Danske Bank, senere hen solgte det videre til en anden partner. I 2004 købte Parken Sport & Entertainment A/S. Lalandia A/S er i dag et aktieselskab, med 190 ansatte i 2013, men de seneste par år er deres omsætning og resultat haft en tilbage gang.
Lalandia har en masse aktiviteter at byde på for alle i alle aldre. De har blandt andet et af Nordeuropas største badeland, bowlingbaner, skøjtehal og legeland for de mindre årige. Derudover har de feriehuse som kan lejes, butikker og restauranter.
Rentabilitetsanalyse


Afkastningsgrad:
I sammenligning med markedsrenten 3-4% ligger afkastningsgraden på et... Køb adgang for at læse mere

SRO om Lalandia i Matematik A, Finansiering B og VØ A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.