SRO: Konsekvenser af Spaniens økonimiske krise

  • HHX 2. år
  • Spansk A (International Økonomi A, SRO)
  • 10
  • 18
  • 3221
  • PDF

SRO: Konsekvenser af Spaniens økonimiske krise

Denne SRO(Studieretningsopgave) om Spaniens økonimiske krise ser på konsekvenserne af krisen.

Opgavens problemformulering lyder:

Med udgangspunkt i økonomiske nøgletal (tal for økonomisk vækst) ønskes en redegørelse for Spaniens nuværende økonomiske krise og årsager til krisen. Derudover ønskes der en redegørelse for begreberne mileuristas og fuga de cerebros.

Med udgangspunkt i ovenstående ønskes en analyse af de sociale og økonomiske konsekvenser af krisen for den almindelige spanier.

Sluttelig ønskes en vurdering af de kort- og langsigtede samfundsøkonomiske fordele og ulemper for Spanien ved fuga de cerebros.

Indhold

Problemformulering 1
Indledning 1
Redegørelse for den nuværende økonomiske krise 1
Byggeboom 1
Gældskrisen 2
Euroen 3
Spanien på rette vej 3
Fuga de cerebros 4
Los mileuristas 5
Analyse af de sociale og økonomiske konsekvenser 5
Unge blev de hårdest ramte 5
Den almindelige spanier 7
Samfundsøkonomiske fordele og ulemper ved fuga de cerebros 8
Konklusion 9
Litteratur– og kildefortegnelse 10
Bilag

Uddrag

Spanien har de seneste år været hårdt ramt af en økonomisk krise. Da finanskrisen begyndte i september 2008, havde Spanien det næsthøjeste betalingsbalanceunderskud i verden, og den primære grund til dette var det gældsfinansierede byggeboom i landet. Man havde en optimisme og tro til, at man ville få en stor økonomisk fremtid. Den tro havde man, fordi Spaniens BNP lå meget højt i forhold til andre europæiske lande igennem 00'erne . Dette førte til, at bankerne kunne give billige lån, og hermed kunne en stor del af de almindelige borgere nu få muligheden, for at låne penge og købe eller bygge et hus. I takt med dette steg og steg boligpriserne , og derfor blev det heller ikke ualmindeligt, at interessen for at købe huse som investeringer var høj. Der blev bygget huse på fulde drøn, og de blev bygget på meget kort tid... Køb adgang for at læse mere

SRO: Konsekvenser af Spaniens økonimiske krise

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.