SRO om Irland og England i Engelsk og IØ

  • HHX 2. år
  • SRO (International Økonomi A, Engelsk A)
  • 7
  • 14
  • 3412
  • PDF

SRO om Irland og England i Engelsk og IØ

En studieretningsopgave om Irland og England i fagene Engelsk A og International Økonomi.

Indeholder en analyse af Barack Obama's Speech in College Green, Dublin, Ireland fra 23. maj 2011.

Problemstilling
- Redegør for udviklingen i de vigtigste makroøkonomiske nøgletal i henholdsvis Irland og USA siden 2008.

- Sammenlign finanskrisens konsekvenser for Irland og USA, med hovedvægt på vækst, beskæftigelse og betalingsbalance.

- Med udgangspunkt i bilag 1 bedes du udarbejde en tale analyse og perspektivere den til den økonomiske situation i Irland.

- Endelig bedes du vurdere hvilke økonomiske tiltag den irske regering kan iværksætte for at minimere krisens effekter på det irske samfund.

Lærers kommentar

Karakter 7-10 - Fin opgave, mangler dog mere international økonomi.

Elevens kommentar

Jeg ville uddybe hvorfor de skal have indført stram finanspolitik og ikke lempelig.

Studienets kommentar

Opgaven fungerer ikke vildt godt. Det er svært at se, hvordan engelsk og international økonomi spiller sammen. Man har faktisk lidt indtryk af at læse to forskellige opgaver. Analysen af de makroøkonomiske nøgletal for Irland kunne godt være mere uddybende.

Indhold

Abstract Side 2
Indledning og metode Side 4
Besvarelse Side 5
- Redegør for udviklingen i de vigtigste makroøkonomiske nøgletal i henholdsvis Irland og USA siden 2008 Side 5-6
- Sammenlign finanskrisens konsekvenser for Irland og USA, med hovedvægt på vækst, beskæftigelse og betalingsbalance Side 7
- Med udgangspunkt i bilag 1 bedes du udarbejde en tale analyse og perspektivere den til den økonomiske situation i Irland Side 7-10
- Endelig bedes du vurdere hvilke økonomiske tiltag den irske regering kan iværksætte for at minimere krisens effekter på det irske samfund Side 11-12
Konklusion Side 12
Litteraturliste Side 13

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive min SRO, i fagene International økonomi A og Engelsk A, hvor jeg skriver om Irland og tager udgangspunkt i USA.
Jeg vil starte med at redegøre for udviklingen i de vigtigste makroøkonomiske nøgletal i henholdsvis Irland og USA siden 2008. Derefter vil jeg sammenligne finanskrisens konsekvenser for Irland og USA, med hovedvægt på vækst, beskæftigelse og betalingsbalance.
Vi har fået udleveret en tale af Barak Obama, som jeg vil analysere og perspektivere til den økonomiske situation i Irland. Efter jeg har klaret dette, vil jeg vurdere hvilke økonomiske tiltag den irske regering kan iværksætte for at minimere krisens effekter på det irske samfund. Til sidst vil jeg skrive mit abstrakt, og konkludere for hele min opgave.

Metode

Jeg vil løse min opgave ved at undersøge de vigtigste makroøkonomiske nøgletal for Irland og USA, for derefter at kunne redegøre for deres udvikling, ud fra kapitel 21 i international økonomi grundbogen. For at kunne sammenligne finanskrisens konsekvenser for Irland og USA, vil jeg via internettet undersøge begge landes vækst, beskæftigelse og betalingsbalance, og læse uddybende om finanskrisen.
Måden jeg vil analyser og perspektivere Barack Obamas tale på, vil foregå således at jeg benytter mig af ”Speech Analysis” vejledningen. Derefter vil jeg ud fra min egen vurdering og kapitel 9, i international økonomi bogen, vurdere hvilke økonomiske tiltag den irske regering kan iværksætte for at minimere krisens effekter på det irske samfund. Jeg vil læse på filen ”SRO”, som lægger i fronter, for at kunne skrive mit abstrakt. Til slut vil jeg læse hele min opgave igennem og skrive min konklusion... Køb adgang for at læse mere

SRO om Irland og England i Engelsk og IØ

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om Irland og England i Engelsk og IØ.