SRO om integration og multikulturalisme i Psykologi B & Samfundsfag A

 • STX 2.g
 • SRO (Samfundsfag A, Psykologi B)
 • 7
 • 12
 • 2989
 • PDF

SRO om integration og multikulturalisme i Psykologi B & Samfundsfag A

Dette her er en SRO, som handler om multikulturalisme og integration i London/UK og resten af verden. Den blev skrevet med fagene Samfundsfag A og Psykologi B, og tager blandt andet udgangspunkt i psykologiske teorier om assimilation, integration og segregation.

Indhold

Indholdsfortegnelse S. 1

Indledning S. 2

Redegørende S. 2

Analyserende S. 5

Interview vurdering S. 8

Diskuterende S. 8

Litteraturliste S. 11

Uddrag

Indledning:
Når en minoritet- og en majoritetsgruppe mødes, er det som to verdner af forskellige værdier, kulture og verdenssyn der kollidere med hinanden. Det kan være en voldsom og skræmmende omvæltning for begge parter, og rigtig svært at håndtere. Så hvordan håndtere man det bedst? I denne opgave vil dette møde imellem to forskellige grupper blive undersøgt basseret på teorier fra samfundsfaget og psykologien. Der vil blive taget udgangspunkt i Storbritannien, som er et af de mest multikulturelle samfund i den vestlige verden. Med mere end 50 forskellige nationaliteter i landet, og mere end 300 talte sprog. Men andre lande vil også blive inddraget, f.eks. Danmark og Sverige.

Hovedkilden i denne opgave er et interview fortaget i London med en Ph.d. studerende ved navn Abbi. Interviewet omhandler multikulturalisme generelt og i London. Ud over interviewet vil opgaven også gøre brug af to artikler mm.

Opgaven vil undersøge hvad den bedste måde at håndtere et kulturmøde er og hvad der er vigtigt for at få det til at lykkes. Der er flere forskellige teorier, og vi vil dække nogen af dem og undersøge hvad der gør dem effektive.

Redegørende:
Hvis vi kigger på indvandring med baggrund i psykologien så ser vi at, når en minoritetsgruppe ankommer til en majoritetsgruppe og skal til at indgå i samme samfund, så vil minoritetsgruppen begynde at tilpasse sig på den ene eller anden måde. Spørgsmålet der opstår i denne sammenhæng er hvor meget minoritetsgruppen skal holde fast i deres gamle værdier og særpræg, specielt dem der ikke passer ind i deres nye samfund. Samtidigt stiller majoritets gruppen også krav, hvilket kan medføre konflikter, både personlig indre konflikter for individerne men også samfundsmæssige.
Disse konflikter og deres alvorlighed afhænger selvfølgelig af hvor forskellige de to gruppers kulture og værdier er, men for enkelthedens skyld vil vi tage udgangspunkt i to kulture. Her er det majoritetskulturen der er individualistisk og minoritetskulturen der er kollektivistisk... Køb adgang for at læse mere

SRO om integration og multikulturalisme i Psykologi B & Samfundsfag A

[1]
Bedømmelser
 • 17-02-2017
  Givet af 2.g'er på STX
  Udmærket, mangler dog en smule uddybelse nogen steder i opgaven