SRO om flygtningesituationen og med analyse af "Danmark, dit indre ocean"

  • STX 2.g
  • SRO (Musik A, Samfundsfag B)
  • 7
  • 20
  • 4430
  • PDF

SRO om flygtningesituationen og med analyse af "Danmark, dit indre ocean"

Denne SRO har titlen "Velkommen til Danmark" og er skrevet i Musik A og Samfundsfag B. Den handler om integration og flygtningesituationen siden 1980'erne og indeholder en analyse af "Danmark, dit indre ocean" fra 2006 af Gnags.

Problemformulering
Redegør kort for indvandringen og flygtningesituationen i Danmark fra 1980'erne og frem til i dag. Inddrag i denne sammenhæng teorier om integration.
 Analysér sangen ”Danmark” af Gnags (1986) med henblik på at afdække musikalske virkemidler og budskab. Kom også kort ind på sangen ”Dit land, dit valg, her fra min verden går” (2011) uden at lave en fuldstændig analyse.
 Diskutér de to syn på Danmark og tag stilling til musikkens betydning i debatten.

Elevens kommentar

Jeg har alt med der skal være. Dog er min indledning lidt kort. Min diskussion er også lidt for kort, men fornuftig. Socialdemokraterne er stadigt større end DF, har skrevet det omvendte.

Indhold

Abstract 2
Problemformulering 4
Indledning 5
Danmark i bevægelse 6
Analyse 8
Diskussion 11
Konklusion 12
Litteraturliste 14
Bilag 16

Uddrag

Indledning

Krigen mellem Iran og Irak, påvirkede Danmark i 1985. Danmark fik flere flygtninge end vi nogensinde havde kunne forestille os. Det nye fokus på Mellemøsten skabte også nye racistiske tankegange i det danske samfund. Til det svarer Peter A. G. Nielsen, forsangeren for bandet Gnags, med sangen ''Danmark''. Perioden fra 1980'erne til i dag redegøres, med henblik på flygtninge i Danmark. En teori om integration, af Ole hammer, vil også blive omtalt, og vurderet om den stemmer overens med begrebernes betydning. Sangen ''Danmark'' skrevet af Peter A. G. Nielsen, analyseres og perspektiveres til Dansk Folkepartis' sang ''Dit Land, Dit Valg, Herfra Min Verden Går''. Efterfølgende vil de to syn, på indvandrere sammenlignes, og der vil blive taget stilling til, hvorvidt musikken har betydning i debatten om flygtninge, og hvor stor betydningen gør sig gældende.

...

Analyse

Sangen ''Danmark'' blev skrevet af Peter A. G. Nielsen, forsangeren for Gnags, i 1986, kort efter at indvandrerstrømmen steg kraftigt i 1985 da Iran og Irak begyndte at gå i krig. Teksten giver udtryk for at man er velkommen i Danmark, uanset hvor man er fra. Sangen havde stor betydning for det indtryk Danmark gav i den triste periode med krigen i Mellemøsten. Peter A. G. Nielsen skrev sangen ''Danmark'' som et svar på en bølge af racisme i 1985. Teksten giver som sagt tydelig udtryk for at lige meget hvem man er, eller hvor man er i sit liv, så er man velkommen i Danmark (Lige meget hvem du er, lige meget hvor du er, så velkommen her). Han skriver også at vi har mistet vores mangfoldighed, som vi engang havde. Vores fællesskab er altså ikke det samme som det har været, mener han (Jeg kravler op i en stang, til det hjul de engang kaldte storkereden, og råber: længe leve mangfoldigheden). Flygtninge fra Iran og Irak drømmer om et bedre liv, om at få hjælp i deres situationer. Han mener at Danmark burde lytte til disse drømme, og vågne op fra deres ... Køb adgang for at læse mere

SRO om flygtningesituationen og med analyse af "Danmark, dit indre ocean"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.