SRO om danskernes sundheds- og motionsvaner

  • STX 2.g
  • SRO (Samfundsfag A, Idræt B)
  • 7
  • 11
  • 2934
  • PDF

SRO om danskernes sundheds- og motionsvaner

SRO i Idræt B og Samfundsfag A om danskernes sundheds- og motionsvaner.

Opgaveformulering

- Redegørelse af danskernes sundheds- og motionsvaner.

- Ud fra selvvalgte statistikker har jeg undersøgt sammenhængen mellem fysisk aktivitet og forskellige baggrundsvariable som f.eks. uddannelse. Og uddybet forklaringerne bag sammenhængen.

- Til sidst har jeg diskuteret hvem der har ansvaret for at sikre sundheden i danmark. Om det er en selv eller om det er samfundets ansvar.

Elevens kommentar

Der er nogle tastefejl osv. lidt sjusk, men det er en god opgave hvis man mangler inspiration, og måske lidt viden omkring emnet.

Indhold

Abstract 2
Indledning 4
Redegørelse Af
Danskernes Motion Og Sundhedsvaner 4
Motionsvaner 4
Børn 4
Voksne 5
Sundhedsvaner 6
Selvvalgte Statistiker 7
Den Enkeltes Ansvar Vs. Samfundets Ansvar 10
Konklusion 11
Litteraturliste 12

Uddrag

Indledning
Jeg vil i denne opgave har jeg fokus på danskernes sundhed og motion. Først vil jeg redegøre for danskernes sundheds-‐ og motionsvaner, og hvorfor fysisk aktivitet kan være sundt for ens fysik. Desuden vil jeg ud fra et par selvvalgte statistiker undersøge sammenhængen mellem fysisk aktivitet og forskellige baggrundsvariable. I forlængelse af undersøgelsen vil jeg også komme med uddybende forklaringer på sammenhængen. Til sidst vil jeg diskutere hvilket ansvar den enkelte person har, og hvilket ansvar samfundet har for at danskerne får et sundt liv.

Redegørelse af danskernes motion -­ og sundhedsvaner
Motionsvaner

Danskerne dyrkere mere idræt end hidtil set. Dette gælder både børn, voksne, mænd og kvinder. Idræt og sport er blevet en stor den af det at være dansker.
Børn

I alderen 7-­‐15 dyrker 9 ud af 10 regelmæssigt motion eller sport. Børn interesser sig mest for de klassiske sportsgrene som fodbold, svømning, gymnastik, håndbold osv. Som kan ses på figur 3.52.

Disse sportsgrene er organiseret motion, og kræver derfor at man er mellem af en forening eller klub.
Foreningsidræt er virkelig udbredt blandt børn, faktisk så foregår 86% af børns idræt i foreninger. Dette hænger sammen med at de ikke har mulighed for at de kan starte i fitnesscentre osv. Derfor er de utroligt afhængige af ... Køb adgang for at læse mere

SRO om danskernes sundheds- og motionsvaner

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.