SRO om Bestseller i Virksomhedsøkonomi B og Afsætning A

  • HHX 2. år
  • Virksomhedsøkonomi B (Afsætning A, SRO)
  • 10
  • 15
  • 3663
  • PDF

SRO om Bestseller i Virksomhedsøkonomi B og Afsætning A

Her finder du en studieretningsopgave (SRO) i Virksomhedsøkonomi B og Afsætning A om virksomheden Bestseller med fokus på deres økonomiske udvikling og hvad der ligger til grund for denne udvikling. Opgaven tager udgangspunkt i virksomhedens produkter og målgrupper samt deres nuværende konkurrencesituation. Dernæst inddrages en analyse af Bestsellers strategiske situation lige nu samt udviklingen i deres rentabilitet. Slutteligt er der udarbejdet en vurdering af årsagerne til den økonomiske virksomhed for de seneste år.

Opgaveformulering
- Udarbejd en kort virksomhedsbeskrivelse af Bestseller A/S – med vægt på virksomhedens produkter og målgrupper, samt en kort redegørelse for konkurrencesituationen for virksomheden.
- Foretag en analyse af Bestseller A/S strategiske situation netop nu, samt en rentabilitetsanalyse for de seneste 3 år, og forklar årsagerne til den økonomiske udvikling i virksomheden.

Elevens kommentar

Jeg fik karakteren 10 for min opgave, alt i alt var de meget tilfredse med den, manglede dog lidt en rød tråd nogle enkle steder, men ellers fik jeg at vide at det var en rigtig god opgave, med meget gode analyser.

Studienets kommentar

Opgaven kunne godt have været læst igennem et par gange mere. Sproget er sløset og meget uformelt.
Forsøg at undgå at bruge udtrykkene "jeg vil", "jeg gør", etc., med mindre det er essentielt for opgaven.

Der er ingen litteraturliste i opgaven, men de benyttede kilder, kan findes som fodnoter igennem opgaven.

Indhold

Indledning 3
Opgaveformulering 3
Metode 3
Virksomhedsbeskrivelse 3
Konkurrencesituation 4
Rentabilitetsanalyse 6
Strategisk analyse 7
Eksterne forhold 7
Interne forhold 9
SWOT-analyse 11
Vurdering 12
Konklusion 14

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at skrive om virksomheden Bestseller A/S. Det har jeg gjort primært fordi at Bestseller er en virksomhed, som er nem at finde information til. Derudover interesserer jeg mig selv meget for tøj, så derfor lå den også lige til højrebenet. Til sidst synes jeg også det kunne være relevant at vide noget om Bestseller, da det jo er et kæmpe firma, og fordi at den ligger ikke ret langt fra hvor jeg har boet.

Metode
Til at starte med vil jeg læse op på hvad Bestseller er, og hvad virksomheden står for, hvilket også vil gøre virksomhedsbeskrivelsen nemmere at lave, jeg vil gøre det ved at finde artikler på nettet, og ved at søge viden på deres hjemmeside. Derefter vil jeg gå i gang med nøgletal til rentabilitetsanalysen, så jeg får en nogenlunde idé om, hvordan virksomhedens økonomi ser ud. Nøgletallene vil jeg finde på nettet. Efter det vil jeg lave selve rentabilitetsanalysen. Når rentabilitetsanalysen er færdig vil jeg kaste mig ud i de eksterne og interne forhold, som til sidst skal ende ud i en SWOT- og TOWS analyse. Min viden til det vil jeg finde i VØ og afsætningsbogen, samt internetsider man kan stole på. Som det næste vil jeg skrive en vurdering, fordi jeg på det tidspunkt, vil have en bedre idé om, hvad Bestseller kan gøre i fremtiden. Derefter vil jeg konkludere hvad jeg har lært, og hvad Bestseller er. Til sidst vil jeg skrive et abstrakt på Engelsk.

Virksomhedsbeskrivelse
I 1975 kom virksomheden Bestseller til verdenen. Den blev etableret af Troels Holch Povlsen og hans kone Merete Holch Povlsen. Siden 1975 er der sket meget med Bestseller, og virksomheden har udviklet sig til et af verdens største tøjvirksomheder. Virksomheden blev etableret i den jyske by Brande i 1975, men den dag i dag, er det altså ikke kun i Brande det foregår. Bestseller har nemlig udvidet sit marked så meget, at fra at starte i en forstad til Herning, til at ende i Kina med 6.300 forretninger i 300 forskellige kinesiske byer, derudover er bestsellers produkter i yderligere ... Køb adgang for at læse mere

SRO om Bestseller i Virksomhedsøkonomi B og Afsætning A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.