Skoleskyderier i USA | SRP i Engelsk A og Samfundsfag A

 • STX 3.g
 • SRP (Engelsk A, Samfundsfag A)
 • 12
 • 24
 • 7373
 • PDF

Skoleskyderier i USA | SRP i Engelsk A og Samfundsfag A

SRP om skoleskyderier (school shootings) i USA i fagene Engelsk A og Samfundsfag A.

Dette SRP forsøger at besvare, hvad det er, der får folk til at begå skoleskyderier gennem en analyse og fortolkning af Big Mouth & Ugly Girl af Joyce Carol Oates, Michael Moores "Bowling For Columbine", teoretikerene Goffmand og Honneth samt den amerikanske våbenlov, The Sedond Amendment.

Du kan finde hjælp i dette SRP til, hvordan du griber SRP an og opbygger en rigtig god SRP i engelsk og samfundsfag.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Indledning 4
2. Skoleskyderier i USA 5
3. Forskellige analyser med henblik på at afdække årsager 6
3.1. Analyse og fortolkning af Big Mouth & Ugly Girl 6
3.2. Artikler om skoleskyderier og deres årsagsforklaringer 7
3.3. Bowling For Columbine 11
4. Diskussion af årsagerne til skoleskyderier 13
4.1. Goffman og Honneths begrebsapparat 13
4.2. The Sedond Amendment 16
4.3. Ungdoms kulturen 16
4.4. Culture of Fear 18
4.5. Samlet diskussion af årsagsforklaringerne 20
5. Konklusion 23
6. Litteraturliste 25

Uddrag

1. Indledning
Forleden dag, d. 14. december 2012, ramte statistikken den 153. skudmassakre i historien, da en 20-årig mand skød og dræbte 27 mennesker på en skole i Newton, Connecticut. Hele verden står måbende tilbage og spørger sig selv hvorfor. Samme følelse har spredt sig hos amerikanerne, de mange andre gange, tragedier som denne har fundet sted. Men hvilke årsagsforklaringer ligger egentlig bag alle disse skoleskyderier? Denne opgave vil forsøge at besvare dette spørgsmål. Opgaven vil tage sit udgangspunkt i en kort redegørelse af omfanget af skoleskyderier i USA. Endvidere vil to amerikanske artikler analyseres med henblik på at afdække årsagsforklaringerne. Her vil Michael Moores film Bowling For Columbine inddrages og en fiktionstekst af samme tema. Som afslutning forklares og diskuteres de øvrige forklaringer på skoleskyderier i USA. Herunder vil den amerikanske skolekultur inddrages med udgangspunkt i kvalitative interviews og diskuteres, om hvorvidt dette kan være en årsag til vold.

3.1 Analyse og fortolkning af Big Mouth & Ugly Girl

I et uddrag af Joyce Carol Oates' roman Big Mouth & Ugly Girl møder vi Matt Donaghy. Han har altid har været lidt stor i munden og ikke bange for at fyre en kæk bemærkning af. En dag får dette dog konsekvenser, da han spøger med at udføre skolemassakre, hvilke ikke er noget man gør i USA.

Matt Donaghy er en dreng på seksten år, der studerer på Rocky River High School. Matt går til drama og hans store drøm er da også at blive filminstruktør og tilmed spille med i sine egne film. Matt er en flittig elev. Han får stort set A-minus (svarer til 10) i alle fag bortset fra engelsk, hvor han får A (12). Matt er, som romanens titel antyder, stor i munden. Han har et talent for at få folk til at grine, men han siger dog, at han næsten altid bliver flov og skammer sig, efter han har lavet en joke. For i virkeligheden er Matt jo en klog dreng. Han er en seriøs... Køb adgang for at læse mere

Skoleskyderier i USA | SRP i Engelsk A og Samfundsfag A

[3]
Bedømmelser
 • 28-02-2017
  Givet af EUX-elev på 2. hovedforløb
  En kæmpe stor hjælpe!!
 • 05-04-2015
  god, kan varmt anbefales!!
 • 09-04-2016
  rigtig godt materiale