Short story analyse på 15 minutter

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Engelsk A og B
  • Ingen givet
  • 9
  • 3426
  • PDF

Analysemodel: Short story analyse på 15 minutter

Her finder du hurtig hjælp til analyse af short stories i Engelsk. Guiden er designet til at give et hurtigt overblik og kan let printes ud og medbringes til undervisning eller eksamen.

Studienets kommentar

Vi anbefaler, at du også læser Studienets almindelige analysemodel til short story, som giver mere detaljeret information og flere eksempler.

Indhold

Introduktion
Miljø (Setting)
Personkarakteristik (Characterisation)
Fortæller og synsvinkel (Narrator and point of view)
Komposition (Composition)
Sprog (Language)
Tema og budskab (Theme and message)
Perspektivering (Putting it into perspective)

Uddrag

Introduktion
I dette afsnit kan du finde generel information om, hvad du skal være opmærksom på i dit arbejde med short stories.

Analyse og fortolkning (analysis and interpretation)
Når du arbejder med en short story, er der normalt en forventning om, at du både analyserer (analyse) og fortolker (interpret) teksten.
At analysere en short story betyder, at du ser på forskellige dele af teksten med brug af passende analysebegreber. Typiske eksempler på analyse kunne fx være personkarakteristik (characterisation) eller beskrivelse af miljø (setting).
At fortolke en short story betyder, at du fremlægger en samlet teori om, hvad teksten
...

Fokuseret analyse
Når du skal analysere en short story er det vigtigt, at du ikke bruger analysemodellen som en tjekliste, hvor alle punkter skal ‘krydses af' hver eneste gang. Der vil altid være nogle dele af analysemodellen, som er mere relevante end andre - afhængig af den specifikke tekst. Det giver derfor rigtig god mening at fokusere særligt på netop disse dele, i stedet for at prøve at komme igennem alle punkterne og så kun have plads til få sætninger om hvert.

Sammenhængende analyse
Når du skal præsentere din analyse af en short story, er det en god idé at overveje, hvordan du kan skabe sammenhæng. Her er det godt at tænke over, om nogle af analysens dele er forbundet til hinanden. Fx kan der måske laves en naturlig overgang fra beskrivelsen af miljø (setting) til personkarakteristik (characterisation), hvis hovedpersonens miljø har påvirket hendes personlighed.
Der bør også være en klar sammenhæng mellem din analyse og din afsluttende fortolkning. Her kan det give mening at fortælle, hvordan de enkelte punkter fra din... Køb adgang for at læse mere

Short story analyse på 15 minutter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.