SDS-analyse af mælkeproteiner | Rapport | Bioteknologi A

  • STX 1.g
  • Bioteknologi A
  • 10
  • 11
  • 3549
  • PDF

SDS-analyse af mælkeproteiner | Rapport | Bioteknologi A

Rapporten er skrevet over et forsøg med formålet at få fremvist hvilke proteiner de forskellige typer af mælk indeholder ved hjælp af SDS-analyse. I rapportens teoriafsnit bliver der redegjort for SDS-geler og mælkeproteiner.

Indhold

Formål
Teori
Sikkerhed
Fremgangsmåde
Resultater
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Teori
Sundhedsstyrelsen laver en række forskellige anbefalinger, når det gælder mælk. Dette skyldes, at der hele tiden forskes i mælk, og dermed også bliver opdaget nye ting. Mælk er nemlig vigtigt for vores kost, da det indeholder næringsstofferne, som er nødvendige for energiomdannelse i vores kroppe; kulhydrater, fedt og proteiner.
Vi kender mælk fra, da vi var helt spæde, hvor vi ammede mors bryst. Kvindelige pattedyr danner mælk i mælkekirtlerne, når de har født. Mælk er noget, man danner for at give vigtige næringsstoffer videre til den nyfødte.
Det er dog forskelligt fra pattedyr til pattedyr, hvorledes ...

Der er et rigt indhold af proteiner i mælk. Ifølge maelken.dk er proteinerne i mælk biologisk set af høj kvalitet, da de er opbygget af kroppens vigtigste aminosyrer. Omkring 75% af disse hører under protein-gruppen, casein. Under denne gruppe er der 4 slags proteiner, α-casein, β-casein, g-casein og k-casein. De ligner hinanden, men ...

Proteiner måles i kilo Dalton, oftest i kDA. Størrelsen på en enkelt aminosyre er gennemsnitligt 110 Dalton. det vil sige at har vi et protein som insulin med 51 aminosyrer, kan vi finde massen ved at sige 51·110=5610Da eller 5,61 kDa.
Når vi aflæser proteinerne på vores geler, kan det ske at der nogle gange er nogle brede bånd på gelen. Det kan være fordi der ligger mange proteiner med den samme størrelse tæt på hinanden, så derfor...

Man har haft mistanke om, at størrelsen af et protein, kan have betydning for om man har en fødevareallergi. Man antog ud fra et studie til at starte med, at de skulle være svært at nedbryde i vores mave-tarmsystem. Studiet viste nemlig, at fødevareallergener var ret stabile over for nedbrydningen. Man fandt dog frem til, ved hjælp af andre studier, at der ikke den store sammenhæng mellem stabiliteten over for ...

Sikkerhed
Under forsøget er det vigtigt at vi har handsker på, når vi arbejder med gelerne. Det som gelerne er lavet af, er sundhedsskadeligt og det vil vi derfor ikke have på fingrene. Når vi arbejder med vores SDS sample buffer, skal vi arbejde inde i stinkskab, og vi skal have handsker på. I sample-bufferen er der tilsat betamercaptoenol som er giftigt. Derudover arbejder vi i stinkskabet, fordi bufferen stinker. Vi arbejder med høje ...

Resultater
Når vi kigger på gelen, er det nogle steder tydeligt at se hvilke proteiner vi har med at gøre, i forhold til vores viden om hvilke proteiner der er i mælken. ved de proteiner vi kender størrelsen på, kan vi sammenligne med vores resultater. Hvis vi starter fra bunden af gelen, og går op ad, er det nederste protein α-lactalbumin. Proteinet er det mindste af de almindelige, som har en størrelse på 14 kDa. I vores forsøg, ligner det at proteinet har en størrelse på omkring 9-10 kDa. β-lactoglobulin som er det bånd, der er ... Køb adgang for at læse mere

SDS-analyse af mælkeproteiner | Rapport | Bioteknologi A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.