Rynkeby Foods | Smoke 4 | Green Age | Virksomhedsøkonomi A

  • HHX 2. år
  • Virksomhedsøkonomi A
  • 10
  • 9
  • 1973
  • PDF

Rynkeby Foods | Smoke 4 | Green Age | Virksomhedsøkonomi A

Besvarelse af opgaver i Virksomhedsøkonomi A om virksomheden Rynkeby Foods og produkterne Smoke 4 og Green Age.

Opgavesættet indeholder besvarelsen af følgende:
Opgave 1 - Virksomhedsanalyse - Rynkeby Foods A/S
Opgave 2 - Indtjening - Smoke 4
Opgave 3 - Årsrapporten
Opgave 4 - Logistik - Green Age

Studienets kommentar

Det er ikke lykkes Studienet.dk at finde ud af hvor selve opgaverne stammer fra. Vi har ikke kunnet finde opgaverne i ældre eksamenssæt, så det formodes at elevens lærer har lavet dem.

Indhold

1.1 (10 %)
Redegør for, hvordan ledelsen i Rynkeby Foods A/S kan udvælge de varenumre som er fjernet fra sortimentet og hvad det har betydet for forsyningskæden.

1.2 (25 %)
Udarbejd en analyse af rentabiliteten, indtjeningsevnen, soliditet og likviditet for Rynkeby Foods A/S for årene 2013, 2014 og 2015 med udgangspunkt i nøgletallene i bilag 1 og artiklerne.

1.3 (5 %)
Vurder, hvorledes Rynkeby Foods A/S likviditet overordnet set har udviklet sig i 2015 og forklar, hvilke væsentlige forhold der har været årsag til udviklingen.
Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2.

1.4 (5 %)
Vurder Rynkeby Foods A/S fremtidsudsigter med udgangspunkt i besvarelsen af spørgsmål 1.1 - 1.3. og en SWOT på baggrund af de øvrige spørgsmål i opgaven.

2.1 (5 %)
Beregn, de variable enhedsomkostninger for ”Smoke 4” og det forventede dækningsbidrag pr. stk. og i alt for produktet ”Smoke 4” i det kommende år.

2.2 (5 %)
Beregn dækningsgraden for produktet ”Smoke 4” og forklar hvordan det vil påvirke dækningsgraden for ”Smoke 4” hvis fragtomkostningerne falder til USD 200

2.3 (5 %)
Beregn nulpunktsafsætningen for produktet ”Smoke 4” i det kommende år ved ansættelse af endnu en sælger aflønnet med kr. 25.000 plus salgsprovision pr. måned. Kapacitetsomkostningerne til bil, administration vil udgør kr. 8.000 pr. måned ved ansættelse af Birger.
De nødvendige data fremgår af bilag 3.

3.1 (5 %)
Opstil en funktionsopdelt resultatopgørelse for 2015. Der skal ikke udarbejdes noter.

Saldobalancen fremgår af bilag 4. I bilag 5 er en skabelon til resultatopgørelsen.

3.2 (5 %)
Opstil en balance pr. 31. december 2015. Der skal ikke udarbejdes noter.
Saldobalancen fremgår af bilag 4. I bilag 6 er en skabelon til balancen.

4.1 (5 %)
Beregn den optimale indkøbsstørrelse for produktet ”Green Age”.

4.2 (5 %)
Beregn de samlede årlige lager- og ordreomkostninger ved den optimale indkøbsstørrelse. Se spørgsmål 4.1.

4.3 (5 %)
Diskuter, hvordan den logistiske effektivitet og den optimale indkøbsstørrelse vil blive påvirket, hvis der etableres et sikkerhedslager på 50 stk. af produktet ”Green Age”.

4.4 (5 %)
Diskuter om I vil råde virksomheden til at indkøbe produktet ”Green Age” hos den polske grossist fremover.

Uddrag

1.1 (10 %)
Redegør for, hvordan ledelsen i Rynkeby Foods A/S kan udvælge de varenumre som er fjernet fra sortimentet og hvad det har betydet for forsyningskæden.

Ledelsen i Rynkeby Foods A/S, kan udvælge de varenumre som er fjernet fra sortimentet, ved at kigge på hvilke produkter kunderne foretrækker mest. Det kan de se ved at tjekke deres statistik-ker og se hvilke produkter, som tiltrækker kunderne og tilfredsstiller dem. Rynkeby vandt 20 pct. i produktionen, grundet nedskæringerne af varenumre, da de kunne koncentrere ressourcer på færre linjer og øge effektiviteten. Salgsstyrken er nu blevet mere simpel. I stedet for at tage ud i butikkerne med en kuffert, har de nu et IT-system, som selv afsender ordre, når der mangler no-get. Sælgeren bruger nu i stedet tiden på at rådgive butikkerne og snakke om placeringen af pro-dukterne i butikken, så deres varer kan sælge bedst muligt. Rynkeby har grundet nedskæringerne af varenumre nu mere tid til at snakke med de enkelte butikker, og finde de bedst mulige løsnin-ger, så de kan sælge bedst muligt.

1.2 (25 %)
Udarbejd en analyse af rentabiliteten, indtjeningsevnen, soliditet og likviditet for Rynkeby Foods A/S for årene 2013, 2014 og 2015 med udgangspunkt i nøgletallene i bilag 1 og artiklerne.

Afkastningsgraden
Rentabiliteten i Rynkeby foods A/S er forbedret i analyseperioden, eftersom afkastningsgraden er steget fra 7,1 i 2013 til 8,7 i 2014, dvs. en stigning på 1,6 procentpoint (16%), og så er den steget igen fra 8,7 i 2014 til 15,6 i 2015, dvs. en stigning på 6,9 procentpoint (69%). Afkastningsgraden lå i 2015 på et tilfredsstillende niveau sammenlignet med markedsrenten på 1,6 plus 1 et risikotillæg..
Overskudsgraden
Virksomhedens indtjeningsevne er forbedret en anelse i perioden, fordi overskudsgraden er steget ... Køb adgang for at læse mere

Rynkeby Foods | Smoke 4 | Green Age | Virksomhedsøkonomi A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.