Romananalyse af Aminas breve

  • STX 3.g
  • Dansk A
  • 10
  • 4
  • 1535
  • PDF

Romananalyse af Aminas breve

Opgaven indeholder en romananalyse af bogen Aminas breve skrevet af Jonas T. Bengtsson.

I analysen kan du få inspiration til pointer om romanens miljø, personkarakteristikker og romanens budskab. Der perspektiveres kort til socialrealismen.

Studienets kommentar

En udmærket opgave, der dog gerne måtte være langt mere tekstnær i sin analyse ved at bruge flere direkte henvisninger til teksten. Derudover mangler man som læser en analyse af romanens sprog og en mere uddybende perspektivering til forfatteren og den tid, romanen er skrevet i. Et lille 10-tal.

Uddrag

Aminas breve omhandler den 21-årige paranoid skizofrene dreng Janus. Janus' eneste mål er at blive udskrevet fra den psykiatriske afdeling for at finde sin tyrkiske veninde Amina. Hun har under hans ophold sendt ham breve men har pludselig afbrudt korrespondancen et halvt år før hans udskrivelse. Da Janus bliver udskrevet og er ude i samfundet, opdager han hurtigt at Amina ikke er nem at finde. Hun bor nemlig i skjul, eftersom hendes familie ville tvangsgifte hende væk. Janus skal nu rundt i Københavns barske miljøer for at finde Amina.
Han møder bl.a. kriminelle, narkomaner, hashklubgæsterne og drankerne. Janus får endelig Aminas adresse efter en grov omgang tortur på Mahmud, Aminas' mands fætter, men efter at have besøgt Amina indlægger Janus sig selv på den lukkede, da han får det værst tænkelige svar fra Amina; at han skal glemme alt om hende. Dette er umuligt for Janus, og han stikker derfor af for at tage direkte hjem til Amina. Aminas mand Erkan kommer overraskende ind af døren og møder Janus. Sammenstødet ender med at Janus stikker en kniv i Erkan, som dør. Dette gjorde han til dels grundet en forsvarsmekanisme men også af vrede, da Erkan er voldelig overfor Amina. Janus ender tilbage på den lukkede, men nu får han i det mindste hans længe ventede breve fra Amina igen... Køb adgang for at læse mere

Romananalyse af Aminas breve

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Romananalyse af Aminas breve.