Rapport om Gasolin i Musik C

  • STX 1.g
  • Musik C
  • 10
  • 4
  • 954
  • PDF

Rapport om Gasolin i Musik C

Rapport i Musik C om bandet Gasolin (Med Kim Larsen bl.a.) og den tid, som bandet eksisterede i.

Endvidere er der 2 analyser af sangene Langebro og Snehvide. Hvor langebro perspektiveres til 60'erne, og Snehvide perspektiveres til 70'er feminismen.

Lærers kommentar

Den var rigtigt god, men manglede dog "den røde tråd" for at opnå et 12-tal.

Studienets kommentar

Der findes ikke en samlet litteraturliste, men der er kildehenvisninger løbende i rapporten.

Uddrag

Indledning
Vi har valgt gruppen Gasolin', fordi vi bliver meget fascineret af deres rebelske stilarter og de mange forskellige musiske virkemidler. Gruppen blev dannet i en periode, der var præget af kvindefrigørelsen og et meget alternativt miljø på Christianshavn, hvilket deres musik afspejler.

Biografi
Gasolin' var et af de mest kendte bands i Danmark med medlemmerne Kim Larsen (vokal), Søren Berlev (trommer), Franz Beckerlee (elguitar) og Wili Jønsson (bas). Gruppen blev dannet på Christianshavn i 1969. I starten var Gasolin' et fattigt husorkester og skrev engelske sang-tekster, men besluttede sig senere hen for at skrive på dansk. Dette viste sig at blive en rigtig god beslutning. De blev nemlig særligt kendt for deres danske tekster ...

---

Tiden det skete
1960'erne
1960'erne betegnes ofte med glæde. Det var i den periode med velstand og materialefrem-gang. Dog var det stadig et mandssamfund, hvor kun 29 % af kvinder var på arbejdsmarkedet. En lav arbejdsløshed gav kvinden muligheden for at etablere sig på arbejdsmarkedet. Dette gjorde at hele 31,5 % kvinder begyndte på arbejdsmarkedet. I dette årti blev samfundet mere åbent dvs. ting såsom pornografi samt p-pillen blev legaliseret og sex kom frem i lyset. Dette gjorde også musikkens verden mere udfordrende som vi kan se i sangen langebro, der er meget rebelsk og samfundskritisk. Midlertidigt var den tidligere populære amerikanske rock and roll musik var blevet mindre attraktivt.
1970'erne
Et nyt ideal for en familie startede i 1970'erne, det var ikke bare manden der skulle på ar-bejdsmarkedet men også kvinden. Derfor var mandens ... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Gasolin i Musik C

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.