Proteinhydrolysater i kanelbrød | Populærvidenskabelig artikel

Proteinhydrolysater i kanelbrød | Populærvidenskabelig artikel

Populærvidenskabelig artikel om inkorporeringen af proteinhydrolysater i kanelbrød, samt et afsnit om de overvejelser forfatteren har gjort sig i forhold til formidling og sproglige remedier.

Artiklen er skrevet i forbindelse med et projekt i Proces, levnedsmiddel og sundhed A.

Uddrag

Ny metode til proteinindtagelse hos ældre
12. november 2016
Flere og flere ældre har problemer med at få den rette ernæring, og med dette kommer en lang række følgesygdomme. Gymnasieelever har i samarbejde med Danish Crown beskæftiget sig med denne problemstilling, og har fundet på en ny metode til at øge især proteinindtaget hos de ældre.
Emner: Bioteknologi, Ernæring, Proteiner, Sundhed, Brød
Af …
Der er i dag en række problemer, som kommer i takt med, at man bliver ældre. En af dem er, at få den rette ernæring. Især de fødevarer som bliver besværlige at tygge, f.eks. kød og fjerkræ, bliver i højere grad valgt fra, til fordel for blødere og sødere fødevarer. Problemet ved dette er, at nogle af de største naturlige kilder til proteiner netop er kød og fjerkræ. Således bliver proteiner dermed i højere grad fravalgt blandt de ældre.
Denne problematik har Danish Crown slået sig sammen med elever fra H.C. Ørsted gymnasiet om at komme til livs. Denne artikel fokuserer på de elever, som har gjort det til deres mål at hjælpe de ældre med indtagelse af proteiner gennem kanelbrød.
Danish Crown har igennem længere tid arbejdet på at forøge kostens indhold af proteiner på en let måde. Det mener de nu, at være i stand til. Metoden de ønsker at benytte, er ved brug af proteinhydrolysater.

---

I denne opgave har jeg skrevet en populærvidenskabelig artikel, der har til formål at videreformidle et projekt i faget proces, som omhandler proteinhydrolysater.
En populærvidenskabelig artikel har til formål at videregive information om noget videnskabeligt arbejde til en almen borger. Jeg har taget udgangspunkt i mine forældres viden om emnet, i det, ingen af dem har dybere indsigt i projektet, faget eller generel naturvidenskab. For at give en bedre forståelse af indholdet, har jeg benyttet mig af illustrationer, til at underbygge det væsentligste, som jeg vil videreformidle til læseren.
Indholdet i artiklen består både af overvejelser, udførsel og resultater. Dette skyldes, at en stor del af projektet tager udgangspunkt i udførslen af selve produktet. Derfor, har jeg også haft fokus på denne del af arbejdet, og ikke kun resultaterne af projektet som... Køb adgang for at læse mere

Proteinhydrolysater i kanelbrød | Populærvidenskabelig artikel

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.