Portfolio i Drama: Elizabethansk & Naturalistisk teater

  • STX 1.g
  • Dramatik C
  • Ingen givet
  • 11
  • 2729
  • Word2007

Noter: Portfolio i Drama: Elizabethansk & Naturalistisk teater

Portfolio i Drama, som indeholder de grundlæggende begreber i Drama C, forskellige slags skuespil: Elizabethansk, Naturalistisk og Ekspressivt teater samt metoder som Devising og Method acting.

Indeholder derudover en dagbog over et forløb med egen kreation af et stykke.

Uddrag

Et perfekt eksempel på brugen af Devising så vi i teaterstykket ”Kvinde kend din krop!” som oprindeligt er en bog. Teatret havde til egenskab at vise os, hvor stor betydning de forskellige virkemidler har, samt give os gode idéer til egne opføringer. Teatret afspejler en kvindes overgang fra barn til kvinde med start ved pubertetens begyndelse.

Der var kun to skuespillere med i stykket, som spillede mange forskellige roller, som de frit sprang i mellem. Humor var en stor del af stykket, hvor manden spillede kvinder og skabte en lettere humoristisk stemning. Han formåede at virke troværdig som kvinde, trods for det mandige tøj, bare ved at ændre hans gestik og tilpasse det en kvindes og så lysne stemmen. Gentagelser blev hyppigt brugt i forskelligt toneleje, som skaber status og forskellige stemninger blandt publikum. Rummet bestod udelukkende af tilskuere, scene og 5 ”vægge” der kunne flyttes rundt. De skabte altså ”rum” udelukkende ved brug af de få rekvisitter og deres egen tilstedeværelse, hvilket understøtter det faktum, at devising-teater er dybt afhængigt af scenografien, da der jo ikke er en reel historie... Køb adgang for at læse mere

Portfolio i Drama: Elizabethansk & Naturalistisk teater

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.