Pladespredning af bakterier | Rapport i Bioteknologi

  • STX 2.g
  • Bioteknologi A
  • 10
  • 5
  • 1214
  • PDF

Pladespredning af bakterier | Rapport i Bioteknologi

Dette er en rapport i Bioteknologi om bakterier og hvordan man anvender pladespredning. Formålet med dette forsøg, er at fortyndings- og pladespredningsteknikken skal afprøves. Antallet af bakterier for en voksende bakteriekultur bestemmes, vha. overfladespredning. Og så skal sammenhængen i antal kolonier fra forskellige fortyndingsgrader vurderes.

Uddrag

Formål:
Formålet med dette forsøg, er at fortyndings- og pladespredningsteknikken skal afprøves. Antallet af bakterier for en voksende bakteriekultur bestemmes, vha. overfladespredning. Og så skal sam-menhængen i antal kolonier fra forskellige fortyndingsgrader vurderes.

Teori:
Over det hele findes der svampe, bakterier og mange andre mikroorganismer. De er for små til at vi kan se dem med det blotte øje, så derfor kan man kun se dem gennem et mikroskop eller vha. speci-elle dyrkningsteknikker. Hvilket dette forsøg vil gå ud på.
Bakterier kan blive overført via fødevarer, hvor de enten forrådner fødevarerne eller er sygedoms-fremkaldene. De kommer som regel fra to kilder:
1. Jord- og overfladevand. Det kan f. eks. være jorden fra grøntsager i køkkener
2. Mennesker og dyr. Disse bakterier stammer fra hud- og tarmsystemet, som ofte overførers via hænderne. Når man taler om sygdomsfremkaldene bakterier, er der tale om enten Sal-monella eller Listeria. Når mennesker omgås andre mennesker overføres bakterier og virus ved enten direkte berøring, hoste, nys eller ved at man rører de samme ting. Bakterierne her vokser aller bedst ved 37 ˚C, hvilket også er grunden til at man dyrker dem i et varmeskab på 37 ˚C, for at kunne undersøge deres antal... Køb adgang for at læse mere

Pladespredning af bakterier | Rapport i Bioteknologi

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.