PESTEL analyse for Ungarn

  • HHX 1. år
  • Afsætning A
  • 10
  • 9
  • 1852
  • PDF

PESTEL analyse for Ungarn

Opgaven indeholder en fuld PESTEL analyse af landet Ungarn samt en diskussion om, hvorvidt resultaterne af analysen er entydige eller om man kan komme frem til forskellige resultater.

Opgave 2 fra Systime Afsætning A 2:

"Du er ansat i en virksomhed, som sælger smykker. Virksomheden har haft en succes i mange af de gamle EU-lande, herunder Tyskland, Frankrig og Grækenland. Den store succes har fået direktøren i virksomheden til at overveje at entrere flere af de nyere EU-medlemmer og de tidligere østlande fx Rumænien og Ungarn. Han har besluttet, at du skal udarbejde en indledende PESTEL-analyse af Ungarn."

Lærers kommentar

Rigtig god besvarelse.

Uddrag

Opgave 1
P-olitical:
Ungarn er et centraleuropæisk land, som er fuldt medlem af EU.
Det er en blå flertals regering der sidder på dags ordenen i Ungarn, partiet hedder Fidesz. Partiet fik ved sidste valg i 2010 52.73 % af stemmerne, som giver dem flest mandater, over halvdelen og kan derfor ene bestemme, og styre Ungarn.
Ligestilling i politik ligger også meget lavt, 8,8 % hvor højest/bedst er 56,3 %. I Ungarn er der heller ikke så stor interesse for politik, da kun lige over halvdelen af den ungarske befolkning stemte ved sidste valg (64,1 %). Der er en stor debat i Ungarn, som omhandler jøder og bliver betegnet som jødehad af andre lande. Den ungarske statsminister udtalte i første omgang at »Tiden må nu være inde til at udarbejde lister over de borgere i dette land, der har jødisk baggrund – især hvis de sidder i parlamentet eller regeringen – som kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.«... Køb adgang for at læse mere

PESTEL analyse for Ungarn

[1]
Bedømmelser
  • 06-09-2015
    Super god inspiration!