Opvarmningsprogram til fitness

  • STX 1.g
  • Idræt C
  • 12
  • 3
  • 711
  • PDF

Opvarmningsprogram til fitness

Opvarmningsprogram til før styrketræning i fitness

Programmet indeholder forskellige rutiner og øvelser, der lægger sig til opvarmning inden fitness.

Indeholder også musikvalg til de forskellige segmenter.

Derudover følger der også en beskrivelse med af hvad de forskellige øvelser er godt for.

Indhold

Indledning
Generelle del
Specifikke del
- Styrke
- Udstrækning
Bilag/kilder

Uddrag

Indledning

Vores opvarmningsprogram er med fokus på fitness som dyrket sport. I vores specifikke opvarmnings del vil vi opvarme de forskellige muskel hovedgrupper, da man bruger hele kroppen, når man dyrker fitness.

Kroppens kemi påvirkes meget, når man dyrker motion. Når man dyrker motion producerer musklerne flere hormoner til kroppen og der aktiveres gener. Der åbnes også for flere endorfiner i hjernen. Endorfiner har en morfin-agtig funktion, der giver en glædes og succesfølelse og endorfiner hjælper hjernen med at udskille positive stoffer til at få et positivt humør og tænkning. Det er også derfor der er nogle mennesker, som føler sig afhængig af motion. Bevægelse er derfor nødvendigt for os som mennesker.

Det er vigtigt at opvarme før man begynder at presse sine muskler og sig selv til det yderste. Vi har derfor delt vores opvarmning op i to forskellige dele. I den første del er formålet at få lysten, blive varm og klar til træning. I anden del er formålet at få musklerne helt varme. Til sidst udstrækker vi, fordi afslutningen på en opvarmning er vigtig, da musklerne og kroppen har brug for at lov til at slappe af og holde en pause, inden man skal træne hårdt med eks. maskiner i fitness.

Generelle del

I vores generelle del har vi valgt at opvarme til sangen “Break free” af Ariana Grande feat. zeed.
Det har vi valgt, fordi at tempoet er på 16 takter på 7 sekunder, hvilket er godt til at opvarme til og få pulsen op. Vi synes også den giver en god start på et træningsprogram, fordi den giver en lidt mildere men motiverende start, så man får... Køb adgang for at læse mere

Opvarmningsprogram til fitness

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.