Omstilling | Projekt i Teknologi B

  • HTX 2. år
  • Teknologi B
  • 10
  • 32
  • 8144
  • PDF

Eksamensprojekt: Omstilling | Projekt i Teknologi B

Dette er et eksamensprojekt i Teknologi B med hovedtemaet: ”Omstilling”, hvor der udvikles et miljørigtig møbel fra bunden af genbrugsmaterialer.

Problemformulering
- Danmark mangler fokus og viden om genbrug,
- Unge studerende mangler steder hvor de kan inspirere og motivere hinanden.

- Er det muligt at kombinere de to ting, så vi får et sted hvor unge kan være sammen og samtidig blive fascineret af mulighederne i genbrug.

Indhold

Eleverklæring
Resumé/Abstract
Forord
Indledning
Problemformulering
Produktbeskrivelse
Materialer
Træpaller/fyrretræ
Cykelslanger/gummi
Dåser/aluminium
Delkonklusion
Miljøanalyse
Gummi
Aluminiumsdåser
Træpaller
MEKA-analyse
Materialer
Energi
Kemikalier
Fremstillingsprocessen
Test af produkt
Spørgeskemaresultater
Salg af produkt: Peter
Målgruppe analyse
Teknologivurdering
Opfylder stol-bordet vores kravene?
Løser stol-bordet vores hovedproblem?
Hvad kan forbedres?
Grupperoller
Peter - Gartneren
Sara - Idéskaberen
Delkonklusion
Konklusion
Konklusion: Andreas
Evaluering
Andreas
Peter
Sara
Kildeliste

Uddrag

Indledning
Hvis vi alle sammen blev bedre til at genbruge ville vi spare en masse energi og bevare jorden. En dag vil alle vores materialer være brugt op, eller måske inden da vil klimaet være blevet så varmt, grunden drivhuseffekten, at intet kan leve på jorden. Der er mange grunde til at vi skal passe bedre på jorden, og det vil både blive til gavn for os nu og i fremtiden.
I lille Danmark bliver ca. 540.000 tons mad smidt ud hvert år, hvilket svare til omkring 8,4 milliarder kroner, som vi kunne have brugt på andre ting som ca. 21.000 vindmøller, 1.680.000 nye smartphones eller som de fleste mennesker kan forholde sig til, omkring 1.200.000.000L mælk.
Vi spilder altså mange penge på ikke at tænke en ekstra gang.
Det er nemt bare at smide de ting ud, som man ikke længere har brug for, og så er de ude er verdenen. I stedet for at de står og fylder og er til besvær.
Vi mener ikke at vi danskere er bevidste nok om hvilke konsekvenser det har når vi bare smider ting ud, eller hvilke andre muligheder der er.
Derfor mener vi at der skal mere genbrug ind i hverdagen, gerne på en sjov og kreativ måde så folk bliver positivt overraskede og får lyst til selv at ”dyrke” genbrug.
Som målgruppe har vi valgt unge studerende, da unge typisk er mere modtagelige overfor nye ting og gerne gør dem til en del af deres hverdag. Børn (folkeskolen eller yngre) ser sjældent de tanker der ligger bag (f.eks.) bænken i parken eller den legeplads som de leger på, derudover følger de mere i forældrenes fodspor med hensyn til levestil og tænker i det hele taget ikke så meget over konsekvenserne af deres valg. Grænsen er unge er i dag meget svær at sætte helt præcist, da det i stigene grad er moderne at være ung så længe som muligt, men der er dog stadig ældre som har fået nok af alt den påvirkning man rammes af som unge. Disse ældre har været igennem en masse ting og har nu fundet den måde som de vil leve på og er dermed meget svære at få til at ændre livsstil. Dermed er unge det bedste valg for dette projekt, da de er nysgerrige, åbne og kreative.
Vi skal dermed finde ud af hvad de unge mangler i hverdagen.
Vi tog rundt på HTX og spurgte en masse unge mennesker om hvad de syntes at vi manglede og der var bred enighed om et hyggested, hvor man kan snakke med vennerne, lave lektier og i det hele taget bare være sammen. På mange gymnasier/universiteter kommer folk langt væk fra og det kan være svært at få det til at hænge sammen med det sociale. Fungerer det sociale ikke optimal viser adskillige undersøgelser at flere ikke gennemføre deres uddannelser.
Vi ved også at for at få den optimale indlæring er det vigtigt med frisk luft. Der er lavet mange undersøgelser over om frisk luft i klasserne rent faktisk gør en forskel eller om det bare føles bedre. De viser at frisk luft kan øge indlæringsevnen med op til 30 %, hvilket viser at hvis vi ikke komme nok ud og får nok frisk luft mens vi arbejder så mister vi læring for et helt skoleår, det bliver vi hvert fald ikke optimalt.
Dermed ved vi nu at vi skal sætte genbrug sammen med unge, frirum og frisk luft... Køb adgang for at læse mere

Omstilling | Projekt i Teknologi B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.