Notat om Syrien til Udenrigsministeren

  • STX 3.g
  • Samfundsfag A
  • 12
  • 3
  • 934
  • PDF

Notat om Syrien til Udenrigsministeren

Her kan du se et eksempel på et notat i Samfundsfag A til udenrigsminister Anders Samuelsen om Syrien.

Notatet fremsætter en række strategier til problemstillingen og kommer til sidst med en anbefaling. Samfundsfagligt har notatet fokus på international politik især udenrigspolitiske målsætninger og midler samt udenrigspolitiske konsekvenser.

Opgavebeskrivelsen
Du er udenrigspolitisk rådgiver for den danske udenrigsminister (Anders Samuelsen fra LA). Vi forestiller os nu, at Donald Trump har foreslået en international konference om en løsning på borgerkrigen i Syrien med det udgangspunkt, at Bashar al Assad skal blive siddende som præsident. Rusland støtter dette synspunkt. EU-landenes udenrigsministre skal derfor mødes og diskutere, om de kan enes om en fælles EU-holdning til dette. Skriv et notat til den danske udenrigsminister om, hvordan han skal stille sig i den diskussion.".

Lærers kommentar

Du får understreget rigtig mange væsentlige pointer på relativt få linjer. Det er udmærket.

Uddrag

Til udenrigsminister Anders Samuelsen ifm. Syrien konflikten
Som udenrigspolitisk rådgiver vil jeg fremsætte to forskellige strategier for, hvordan du, Anders Samuelsen, skal stille dig i diskussionen om løsningen på Syrien konflikten. For at opstille en strategi for landets udenrigspolitik på området, er det vigtigt at tænke på, hvilken udenrigspolitiske målsætning man vægter højest, samt hvilket syn man har på magt på globalt plan. (Realisme og idealisme). Derudover vil jeg også tænke på det nuværende regeringsgrundlag.
Den første strategi jeg vil fremsætte handler kort sagt om fortsat at være imod Assad regimet på trods af, at USA med Trump i spidsen, nu har skiftet udenrigspolitisk kurs og vil lade Assad sidde på magten. Den udenrigspolitiske målsætning, der vægtes højest her er dermed den ... Køb adgang for at læse mere

Notat om Syrien til Udenrigsministeren

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.