Niños robados - Spansk A - Eksamen 31. maj 2012 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1528
  • PDF

Niños robados - Spansk A - Eksamen 31. maj 2012 - STX

Her kan du downloade Studienets eksempelbesvarelse på "Niños robados", der er titlen på eksamen den 31. maj 2012 for Spansk A på STX. Det handler om spædbørn, der ulovligt blev bortadopteret i Spanien under Franco-diktaturet i 70'erne.

"Niños robados" indeholder vores bud på oversættelsesdelen i opgave A, der i denne omgang handler om et ægtepar i USA, der for mange år siden adopterede en pige fra Spanien. Derudover kan du finde vores besvarelse af alle underspørgsmålene i delopgave B, der handler om teksterne "Una ex monja denuncia el tráfico de niños", "Los padres de Randy Ryder, un hombre de Texas, Estados Unidos, pagaron 5000 dólares por su hijo en España" og "Una joven mexicana cuenta su historia". Vi har besvaret alle spørgsmål med 250 ord hver, så du kan et bud på en fyldestgørende besvarelse for ethvert spørgsmål, såfremt der kun vælges at skrive om et enkelt.

- Spørgsmål 1: Dette spørgsmål har vi besvaret med 251 ord. Besvarelsen kommer blandt andet ind på nonnen Juanas motiver for at foretage ulovlige adoptioner, og om hendes eks-kollega Mercedes, der nu står frem og fortæller om hendes mistanke.

- Spørgsmål 2: Dette spørgsmål har vi besvaret med 267 ord, og omhandler to forskellige personer, der er blevet adopteret fra Spanien som helt små. Derudover kommer besvarelsen ind på, om børn skal have ret til at kende deres biologiske forældre.

- Spørgsmål 3: Dette spørgsmål har vi kun besvaret med 141 ord, da vi har vurderet at det ikke giver mulighed for uddybning. Hvis du i en eksamenssituation kommer ud for noget lignende, er det en god idé at vælge et sådant spørgsmål i kombination med et andet. Vores besvarelse kommer ind på en amerikansk dreng, der som lille blev adopteret fra Spanien, og ikke har haft en god barndom.

- Spørgsmål 4: Dette spørgsmål har vi besvaret med 249 ord, og handler om konsekvenserne ved en adoption, og vores refleksioner omkring adoption generelt.

- Spørgsmål 5: Dette spørgsmål har vi besvaret med 256 ord, og omhandler hvordan børn under Franco-diktaturet blev stjålet efter fødsel og bortadopteret. Derudover kommer besvarelsen ind på, hvem der er ansvarlig for disse handlinger, og hvorfor det først nu er kommet frem i lyset.

Spørgsmål
"Niños robados" indeholder følgende spørgsmål:

A. Traduce al español
Karen og Phillip er et ældre ægtepar som adopterede en lille pige fra Spanien for mange år siden. Hun var kun et halvt år da hun kom til USA. De har lige talt med nogle venner om deres usikkerhed, de ved ikke om de bar fortælle hende sandheden. Deres venner siger:
— I er nødt til at fortælle hende alt. Det er alle barns ret at kende deres rigtige forældre.
— I har ret. Jeg og Karen taler med hende i aften. Vi har inviteret hende til middag.

B. Contesta - como máximo - a tres da las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras.
1. Explica qué función ha tenido Sor Juana en el robo de niños, según Mercedes García Sánchez (texto 1). ¿Qué motivos podía tener Sor Juana para colaborar en el tráfico de niños? ¿Por qué ha tardado tantos años Mercedes Sánchez García en hablar de lo que pasó en la casa cuna?
2. Compara las historias de Randy y de la chica mexicana (textos 2 y 3). ¿Los niños siempre necesitan conocer a sus padres biológicos? ¿Los niños deben tener derecho a conocer a sus padres biológicos?
3. Explica lo que dice la abuela de Randy (texto 2). ¿Qué piensas tú de su comentario?
4. ¿Qué consecuencias ha tenido la adopción para las personas de los textos 2 y 3. ¿Cómo debe ser una adopción ideal en tu opinión?
5. Comenta el negocio de niños bajo la dictadura de Franco que describen los textos 1-3. ¿Quiénes son los responsables? ¿Por qué crees tú que el diario El País publica artículos sobre el tema después de tantos años?

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

Niños robados - Spansk A - Eksamen 31. maj 2012 - STX

[1]
Bedømmelser
  • 11-05-2016
    den var god, men få fejl desværre