Analyse Nattergalen af H.C. Andersen

Se flere bedømmelser 4 4 4 4 4 4 (5 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

STX 1.g

Fag

Dansk A

Karakter

12

Antal sider

5

Antal ord

2189

Filformat

PDF

Eventyranalyse: Analyse Nattergalen af H.C. Andersen

Kom godt i gang med analyse af Nattergalen.

Denne opgave indeholder en analyse og fortolkning af H.C. Andersens eventyr Nattergalen. Eventyranalysen indeholder overvejelser om eventyrets struktur, modsætninger og budskab. Der perspektiveres desuden litteraturhistorisk og til to af H.C. Andersens andre eventyr Klokken og Skyggen.

Studienets kommentar
Flot analyse af eventyret Nattergalen med fine perspektiveringer til litteraturhistorien samt "Klokken" og "Skyggen". Opgaven egner sig perfekt til inspiration!
Der kunne med fordel være lavet afsnit, så opgaven blev mere overskuelig.

Uddrag
"Naturen og kunsten er i den romantiske tankegang tæt forbundne – man kan godt tage musikken ud af naturen, men den falmer og mister sin betydning. På trods af advarslen tager kejserens folk nattergalen med tilbage, hvor den med sin smukke sang rører kejseren til tårer.

Som belønning for sangen ønsker kejseren at fuglen bærer hans guldtøffel om halsen, men nattergalen afslår med ordene: ”Jeg har set tårer i øjnene på kejseren, det er mig den rigeste skat! En kejsers tårer har en forunderlig magt! Gud ved, jeg er nok belønnet. (s. 138, l. 23 – 26)” Her viser nattergalen sit uselviske væsen, der ikke glædes af materielle goder, som kejseren og hans folk gør, men at det er de indre og naturlige værdier, der tæller for den..."... [læs mere nu]