Nationalismens betydning for 1. verdenskrig

  • HF 1. år
  • Historieopgave
  • 10
  • 13
  • 3163
  • PDF

Nationalismens betydning for 1. verdenskrig

Dette er en historieopgave, der handler om nationalismens betydning for 1. Verdenskrig.

Jeg vil i denne opgave give en redegørelse for forløbet af første verdenskrig samt belyse nogle af de oplevelser, den menige soldat havde under krigen. Særlig fokus har jeg på, hvilken rolle nationalisme spillede i 1. verdenskrig.

Problemstillinger:

• Redegør for nationalismens betydning for første verdenskrig.
• Hvilken indvirkning havde begrebet nationalisme for den menige soldat før og under krigen?
• Hvilke konsekvenser har nationalisme haft under og efter første verdenskrig?

Studienets kommentar

Velskrevet og grundig opgave.

Indhold

Indledning
Problemstilling
Attentatet der førte til langvarig krig
Breve fra fronten.
Når nationalisme fører til krig
Konklusion
Litteraturliste
Bøger
Kildehenvisninger
Bilag

Uddrag

Indledning

D. 28. juni 1914 dræber en 19-årig serbisk nationalist den Østrig-ungarske tronfølger og hans hustru. Ingen havde regnet med, at dette attentat skulle blive optakten til en 4-årig lang krig, der skulle koste over ni millioner soldater livet og definere det 20. århundrede. Krigen som vi i dag kender som første verdenskrig, startede som et oprør fra en ung mand, der var medlem af et serbisk nationalistisk parti, og attentatet førte hurtigt til stridigheder mellem Østrig-Ungarn og Serbien. De skulle senere involvere flere lande, og udløse en af de blodigste konflikter i verdenshistorien.

Jeg vil i denne opgave give en redegørelse for forløbet af første verdenskrig samt belyse nogle af de oplevelser, den menige soldat havde under krigen. Dette vil jeg gøre ved at inddrage personlige breve, som er skrevet hjem af en kristen sønderjyde, der ved krigens udbrud blev sat ind som soldat for den tyske hær. Dette skal give en indsigt i og forståelse af, den mentale tilstand og udvikling som den menige soldat havde og gik igennem under krigen. Herefter vil jeg analysere begrebet nationalisme og dets indvirkning på mændene, der marcherede i krig på baggrund deraf. Derefter vil jeg perspektivere til tiden efter første verdenskrig, for at give et billede af nationalismens indvirkning herefter. Til sidst vil jeg sammenfatte en konklusion, der skal belyse konsekvenserne det kan få, når kærlighed til sit fædreland fører til krig... Køb adgang for at læse mere

Nationalismens betydning for 1. verdenskrig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.